Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prioritou nie sú MS, ale veľký glóbus. Pre Slovensko by to bolo historické

Ak Petra Vlhová získa na majstrovstvách sveta medailu, bude viac než šťastná, že si ju pridá do zbierky. Ak nie, presunie sa k väčšiemu cieľu tejto sezóny: celkovému triumfu vo Svetovom pohári.

10.02.2021 11:59
Petra Vlhová, Livio Magoni Foto: ,
Petra Vlhová a jej tréner Livio Magoni.
debata (1)

Týmito slovami začína stránka SkiRacing.com otvárací článok z dejiska tohtoročného šampionátu. Situáciu v Cortine d'Ampezzo komplikuje počasie, ktoré posunulo prvú súťažnú disciplínu (i štart slovenskej lyžiarky) na štvrtok.

Autori však poukazujú najmä na Vlhovej boj o veľký krištáľový glóbus, v ktorom tesne vedie pred Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou. Pre Slovensko by išlo o historický úspech.

„Majstrovstvá sveta pre nás nie sú prioritou,“ cituje spomínaný web trénera Liptáčky Livia Magoniho.

„Chceme medailu, ale naším skutočným cieľom je celkový triumf vo Svetovom pohári, pretože by to bolo pre Slovensko niečo historické. Medaily už máme, chceme veľkú trofej,“ vyhlásil taliansky odborník.

SkiRacing pripomína Vlhovej medailovú zbierku všetkých odleskov z uplynulých MS aj nečakané striebro Slovákov v tímovej súťaži v roku 2017.

Upozorňuje však najmä na útok vo Svetovom pohári. Tento rok vyhrala Vlhová tri klasické a jeden paralelný slalom a zvýšila počet triumfov medzi elitou na 18.

Jediná lyžiarka, ktorá sa zúčastnila na všetkých 22 pretekoch SP, si v generálke na MS vyjazdila skvelé druhé miesto v super G v Garmisch-Partenkirchene.

VIDEO: Dojmy Petry Vlhovej pred svetovým šampionátom v stredisku, v ktorom ešte neštartovala.

Video

„Po štyroch víťazstvách na začiatku sezóny sa jej výsledky mierne zhoršili, no zareagovala v Garmischi,“ píše portál.

„Letný program sme naplánovali tak, aby si mohla udržať svoju formu dlhšie. Našou taktikou bolo začať sezónu supersilno a prinútiť všetkých ostatných, aby nás naháňali. Na to, aby nás dostihli, musia urobiť veci, ktoré v pláne nemali,“ vysvetlil Magoni pre Associated Press.

„Všetko, čo robíme, bolo naplánované. Očakávali sme únavu, ktorú nedávno cítila. Preto sme ju poslali na tri dni k moru relaxovať s rodinou,“ dodal.

Išlo o letovisko Grado na severe Talianska pri pobreží Jadranského mora, kde poslal Magoni aj niekdajšiu zverenku Slovinku Tinu Mazeovú, keď ju viedol v sezóne 2012–13.

V Cortine ešte Vlhová neštartovala, no podľa Magoniho sa už s dejiskom zoznámila. Aspoň do takej miery, ako to bolo možné.

Po návrate z Cortiny do Svetového pohára ju čakajú štyri zastávky, jedna z nich aj na domácej zjazdovke v Jasnej. Vlhová má momentálne náskok 42 bodov pred Gutovou-Behramiovou a ďalšia Švajčiarka Michelle Gisinová zaostáva o 182 bodov.

„Ten, kto si tento rok vybojuje celkový triumf, bude neskutočne silný, pretože v tejto sezóne všetci dobre lyžujú. V pondelok v kombinácii si môže vybojovať zlato sedem športovkýň, to sa ešte nikdy nestalo,“ vyzdvihol Magoni.

„Vlhová však útočí na niečo väčšie,“ pridal bodku za článkom SkiRacing.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #MS v lyžovaní 2021