Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pomalý štart vymenila tlačenica. Vlhovú čaká brutálny program

Veľká medailová šanca. Skúška v super G. Krátka pauza a možný návrat do Jasnej, kde by sa pripravovala na vyvrcholenie vrcholu sezónu v Cortine d'Ampezzo. A druhý týždeň s tromi pretekmi v jej najsilnejších disciplínach.

09.02.2021 16:44
Nemecko Lyžovanie SP super-G ženy Foto: ,
Petra Vlhová počas svojich ostatných pretekov v Ga-Pa.
debata (2)

Taký bol program Petry Vlhovej na majstrovstvách sveta. S najlepšou lyžiarkou súčasnosti i s jej súperkami sa však zahralo počasie.

Pondelňajšia snehová nádielka a utorňajšia hmla obrátila ich kalendáre naruby. Po zrušenej alpskej kombinácii sa nekonal ani superobrovský slalom. Pôjde sa vo štvrtok o 10.45, stredajšiu alpskú kombináciu mužov zrušili pre nepriazeň počasia.

„Bola veľká hmla a vôbec netušíme, čo bude ďalej,“ povedala vo videu na sociálnej sieti Vlhová.

Video

Vlhovej tréner nešetril kritikou

Nad svahom Olympia delle Tofane sa v hornej časti usadila hmla. Prvá medailová kolekcia sa na svetovom šampionáte mala rozdávať po pondelňajších pretekoch.

Odštartovať mali o 13.00, ale počasie bolo proti. Po zhruba trištvrte hodine sa organizátori rozhodli posunúť štart o niekoľko desiatok metrov nižšie.

Štart superobrovského slalomu odložili na 14.00, neskôr na 14.10. O pol tretej sa rozhodcovia zhodli, že preteky by neboli bezpečné a ani regulárne. Pôjdu sa v náhradnom termíne, ktorý do uzávierky tohto vydania nebol známy.

Vlhovej servismanovi a jednému z asistentov hlavného trénera Livia Magoniho Matteovi Baldissaruttimu sa nepáčili rozhodnutia organizátorov. Taliansky odborník Pravde povedal, že ak by kompetentní reagovali promptnejšie, preteky sa mohli odjazdiť.

"Prepočítali sa, zle to načasovali. Začínať o 13.00, zrejme kvôli vysielacím právam, bolo neskoro. Mali to lepšie zorganizovať a štart naplánovať na skorší čas.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

Ak chceli posúvať štartovaciu búdku nižšie, mali to spraviť hneď a nie čakať, kým sa hmla a oblaky taktiež posunú dole za nimi. Urobili sériu chýb a po nich by už boli preteky nebezpečné," reagoval Baldissarutti.

O čosi miernejším tónom situáciu zhodnotil Boris Vlha. Brat a manažér slovenskej hviezdy bol s Vlhovou tradične v blízkosti štartovacej búdky. Teda na mieste, kde bola hmla najhustejšia.

„Preteky by neboli regulárne. Prvých šesť brán bolo veľmi nebezpečných a vo veľkej hmle. Myslím, že by z jednej nebolo vidieť do druhej. Situácia sa s pribúdajúcim časom ešte zhoršovala. Bohužiaľ, takto to je,“ povedal pre Pravdu Vlhovej brat a manažér Boris Vlha.

Bude čakať a trénovať

Z postupného rozbehu majstrovstiev sveta sa stala poriadna tlačenica. Brutálne zhustený program platí nielen pre Vlhovú.

Dvadsaťpäťročná Liptáčka mala v úvode šampionátu zabojovať o medailu v disciplíne lyžiarskej všestrannosti v roli najkomplexnejšej lyžiarky súčasnosti. Alpská kombinácia sa však pôjde až budúci pondelok.

Utorňajší zrušený superobrovský slalom a jeho presun na štvrtok však výrazne zhustil zostávajúci program.

V priebehu dvoch dní sa mali ísť tri disciplíny – okrem dvoch ženských aj mužský super G. Nešla sa ani jedna a tak platí, že Vlhovú čaká päť štartov v priebehu desiatich dní.

Okrem superobrovského slalomu (štvrtok) a kombinácie (pondelok, 15. februára) absolvuje Vlhová aj paralelný obrovský slalom (utorok, 16. februára), obrovský slalom (štvrtok, 18. februára) a šampionát uzavrie svojou najsilnejšou disciplínou – slalomom (sobota, 20, februára).

„Budem len čakať, trénovať a uvidím, ako to dopadne,“ doplnila Vlhová.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #MS 2021 v lyžovaní