Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej zrušili ďalšie preteky. Spravili sériu chýb, kritizoval organizátorov jej tréner

Superobrovský slalom žien na MS v zjazdovom lyžovaní sa v utorok ako vynútená prvá súťaž podujatia neuskutočnil.

09.02.2021 14:33 , aktualizované: 16:07
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová opúšťa zjazdovku po zrušenom superobrovskom slalome.
debata (6)

V talianskej Cortine d'Ampezzo sa nad svahom Olympia delle Tofane usadila hmla v hornej časti a po snežení aj ona významne zasiahla do plánu šampionátu.

Video

Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej už presunuli pondelkovú kombináciu o týždeň. Na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní sa nezačne súťažiť ani v stredu.

Pre nepriaznivú predpoveď počasia zrušili plánovanú mužskú kombináciu, na štvrtok presunuli super-G žien (10.45) aj mužov (13.00).

"Preteky by neboli regulárne a ani bezpečné. Prvých šesť brán bolo veľmi nebezpečných a vo veľkej hmle.

Myslím, že by z jednej nebolo vidieť do druhej. Situácia sa s pribúdajúcim časom ešte zhoršovala. Bohužiaľ, takto to je.

Nevieme, kedy to presunú, musíme čakať. Veľa priestoru však na nové super G nie je, " povedal pre Pravdu Vlhovej brat a manažér Boris Vlha o utorkovom super G.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Oneskorené prvé medaily MS sa mali rozdať po pretekoch s plánovaným štartom o 13.00. Posunuli ho o hodinu a neskôr na 14.10 a na 14.30 h.

Pri prvom verdikte padlo aj rozhodnutie o presunutí štartu nižšie a teda trať sa skrátila, lenže hmla sa potom presúvala s usporiadateľmi.

Vlhovej servismanovi a jednému z asistentov hlavného trénera Livia Magoniho Matteovi Baldissaruttimu sa nepáčilo rozhodnutie organizátorov.

"Prepočítali sa, zle to načasovali. Začať o 13.00, zrejme kvôli vysielacím právam, bolo neskoro. Mali to lepšie zorganizovať.

Ak chceli posúvať štartovaciu búdku nižšie, mali to spraviť hneď a nie čakať, kým sa hmla taktiež posunie dole. Urobili sériu chýb a po nich by už boli preteky nebezpečné," reagoval Baldissarutti.

Petra Vlhová mala štartové číslo 15, ako prvá sa na trať mala vydať domáca spolufavoritka Marta Bassinová.

Ženský super-G môže stihnúť osud toho mužského a oba sa napokon možno pôjdu vo štvrtok tak, ako sa mali ísť spolu v utorok.

Jury FIS a organizátori o tom rozhodovali ešte v utorok. Na štvrtok pre super-G odpadol prvý meraný tréning na nedeľný zjazd a podobne by zrejme zrušili druhý z troch plánovaných ženských tréningov na sobotnú súťaž.

Výrazné zmeny v harmonograme MS robia starosti všetkým štartujúcim, predovšetkým však krížia plány pretekárkam ako Petra Vlhová.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

Slovenská zjazdárka plánovala štartovať v piatich zo šiestich individuálnych súťaží a po prvých dvoch (kombinácia a super-G) sa chystala ísť do Jasnej pripravovať sa na točivý program druhého týždňa.

Ak sa uskutočnia všetky jej plánované súťaže, interval 5 štartov sa zúži na 10 alebo 11 dní.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Lara Gutová-Behramiová #MS v lyžovaní 2021