Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová vie, ako pripraviť šok. Ten ďalší môže prísť už dnes

Jedna z častí trate Olympia della Tofane vedie popri obrovskej skale. Je ikonou zjazdovky, na ktorej sa dnes Petra Vlhová pokúsi šokovať súperky na majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo.

09.02.2021 10:27
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (6)

V kariére sa jej to podarilo hneď niekoľkokrát. Premiérovo pred piatimi rokmi v Aare, kedy vyhrala svoje prvé preteky vo Svetovom pohári.

„Je to prvé víťazstvo z mnohých,“ predpovedala po pretekoch jej vtedajšia reprezentačná kolegyňa Veronika Velez-Zuzulová.

V roku 2017 spoločne so slovenským tímom (okrem Vlhovej ho tvorili aj Velez-Zuzulová, Andreas Žampa a Matej Falat) získala striebornú medailu na svetovom šampionáte v St. Moritzi.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

O dva roky neskôr si z predošlých MS v Aare doviezla domov do Liptovského Mikuláša kompletnú medailovú zvierku – zlato z obrovského slalomu, striebro z alpskej kombinácie a bronz zo slalomu.

Vlani zasa prišlo dominantné víťazstvo v Záhrebe i dva malé krištáľové glóbusy za slalom a paralelné disciplíny.

A v tomto ročníku je od novembra na čele Svetového pohára alpských lyžiarok. Petra Vlhová už nemusí nikomu nič dokazovať, ale chce. Sebe, neprajníkom, súperkám, Slovákom…

„Chcem získať aspoň jednu medailu. Urobím preto maximum. Štvrté, piate či šieste miesta ma nezaujímajú,“ vravela Vlhová s typickou otvorenosťou.

Video

Prvú šancu bude mať už dnes – od 13.00 sa ide super G. Vlhová pôjde ako pätnásta v poradí, jej vystúpenie budeme sledovať online.

Po minulotýždňovom druhom mieste v superobrovskom slalome na náročnej zjazdovke v Garmisch-Partenkirchene mala obrovskú radosť.

„To, že som bola naposledy druhá neznamená, že budem teraz stále na pódiu,“ vystríha pred prílišným optimizmom Vlhová.

Na slávnej zjazdovke Olympia della Tofane v Cortine d'Ampezzo ešte nikdy nešla. Po včerajšom zrušení alpskej kombinácii (náhradný termín je budúci pondelok) ju čaká premiéra v disciplíne, v ktorej môže prekvapiť.

Vlhovej to na dlhých lyžiach pristane. Na Kandahare potvrdila, že s ňou najväčšie favoritky – Lara Gutová-Behramiová, Ester Ledecká, Federica Brignoneová či Mikaela Shiffrinová – musia do budúcna počítať.

Vlhová vie, ako príjemne šokovať. Podarí sa jej to aj dnes?

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #MS v lyžovaní 2021