Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fujavica zmenila Vlhovej plány. Pôjde aj super G

Začne tam, kde skončila. Iba málokedy čelila Petra Vlhová v tomto ročníku neprekonateľnej súperke.

08.02.2021 15:28 , aktualizované: 19:43
Austria Alpine Skiing World Cup vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

Tentokrát však najlepšia lyžiarka súčasnosti nemala šancu. Musela ustúpiť snehovej fujavici, ktorá zrušila pondelkovú alpskú kombináciu.

Najkomplexnejšia zjazdárka súčasnosti je v disciplíne lyžiarskej všestrannosti najväčšou favoritkou na zlato.

Husté nočné sneženie, ktoré Cortinu d'Ampezzo zasypalo, však Vlhovej totálne zmenilo plány. So štartovným číslom 23 mala zabojovať o vytúženú medailu a obhajovať striebro spred dvoch rokov.

Nestalo sa. Náhradný termín alpskej kombinácie je pondelok 15. februára, keď mal byť na majstrovstvách sveta voľný deň.

Favoritky alpskej kombinácie na MS Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Elena Curtoniová (Taliansko/vpravo) - kurz...

Odvážne rozhodnutie

Po kombinácii sa tím okolo hlavného trénera Livia Magoniho mal rozhodnúť, či slovenská hviezda absolvuje aj utorkový superobrovský slalom (13.00, prenos vysiela RTVS).

Alpská kombinácia sa uskutoční na budúci pondelok, teda presne týždeň po jej zrušení. Pre Petru Vlhovú by to mala byť druhá súťaž na šampionáte.

Tento utorok je na programe super-G, ktorej štart posunuli z 10.30 na 13.00 a slovenská lyžiarka sa vydá na trať s číslom 15.

Mužský superobrovský slalom presunuli z utorka na štvrtok (11.30). FIS. Organizátori všetky tieto zmeny opäť urobili v dôsledku zlých meteo-prognóz.
(tasr)

Podmienkou bolo, že si Vlhová náročný a slávny kopec vyskúša na vlastnej koži, nakoľko na ňom doteraz ešte nikdy neštartovala. Zmena situácie priniesla aj odvážne rozhodnutie vo Vlhovej tíme.

„Áno, pôjdeme superobrovský slalom,“ potvrdil pre Pravdu Vlhovej tréner Matej Gemza z dejiska svetového šampionátu.

Líderka Svetového pohára si dnes odkrúti nielen debut na zjazdovke Olympia delle Tofane, ale aj premiéru v superobrovskom slalome na MS.

Vlhová v ňom absolvovala generálku na majstrovstvá sveta. V Garmisch-Partenkirchene bola druhá za suverénkou v tejto disciplíne Larou-Gutovou Behramiovou. Je to jej životný výsledok na dlhých lyžiach i prvé pódium v super G.

Snímky z Cortiny. Sneženie zmarilo štart Vlhovej Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Pohľad do cieľa po zrušení pretekov alpskej...

"Po Garmischi sa cítim dobre. To, že som tam bola druhá, však neznamená, že budem stále na pódiu. Super G je náročná disciplína.

Máme tam len jednu jazdu a musí byť bez chýb. Nepoznám zjazdovku, chcem získať čo najviac skúseností. Netrúfam si na nič, vydám zo seba maximum a uvidíme," potvrdila Vlhová.

Po super G mala v pláne presun do Jasnej, kde by sa pripravovala na budúcotýždňové technické disciplíny.

V utorok 16. februára pôjde paralelný obrovský slalom, o dva dni neskôr obrovský slalom a šampionát uzavrie v sobotu vo svojej najsilnejšej disciplíne – slalome.

Navyše, ak by sa kombinácia presunula na budúci pondelok, na Vlhovú by čakal brutálny program. Absolvovala by štvoro pretekov v priebehu šiestich dní. A vo všetkých môže pomýšľať na medailu.

„Zmenil sa nám program, zatiaľ sme sa ešte nerozhodli,“ doplnil Gemza na margo presunu pod Chopok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #super G #MS v lyžovaní 2021