Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Necítim tlak. Chcem si v slalome spraviť náskok, odkazuje Vlhová

Aare a Cortinu d'Ampezzo od seba delí takmer 2500 kilometrov. Letecky ste tam s niekoľkými prestupmi za pol dňa, autom si musíte vyhradiť aspoň dva. Je to kusisko cesty.

07.02.2021 16:36
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová bude v Cortine obhajovať kompletnú medailovú zbierku spred dvoch rokov.
debata (8)

Ten prešla aj Petra Vlhová. Kým vo Švédsku pred dvoma rokmi definitívne potvrdila status supertalentu, do Talianska prišla ako najväčšia hviezda dvojtýždňového šampionátu alpských lyžiarok.

Odštartuje zostra – pre organizátorov i najlepšiu zjazdárku súčasnosti – netradičnou alpskou kombináciou. Kvôli hustému sneženiu sa v pondelok začne slalomovým kolom (od 11.00) a vyvrcholí jazdou v super G (od 14.30).

„Necítim tlak. Obhajujem striebornú medailu, ale to nič neznamená. Veď to bolo dva roky dozadu. Teraz som v inej pozícii,“ odkázala Vlhová z dejiska šampionátu.

VIDEO: Dojmy Petry Vlhovej pred svetovým šampionátom v stredisku, v ktorom ešte neštartovala.

Video

Štvrté miesta ju nezaujímajú

V roku 2019 bola vo víťaznom ťažení začiatočníčkou. Prelomovú sezónu nakoniec ozdobila všetkými tromi odtieňmi cenných kovov. Po zlate v obrovskom slalome, striebre v alpskej kombinácii a bronze medzi slalomovými bránkami len ťažko hľadala slová.

„Splnila som si veľký sen,“ neskrývala.

Neskôr nechala za seba opäť prehovoriť výkony. Mali stúpajúcu tendenciu a v neľahkej pandemickej situácii aj krásnu pointu. Dva malé krištáľové glóbusy v slalome i v paralelných disciplínach. Boli odmenou i motiváciou do aktuálnej sezóny.

„Chcem získať veľký glóbus,“ tvrdila na jej začiatku. „Všetci moje ambície poznáte: štvrté, piate či šieste miesta ma nezaujímajú. Trúfam si na medaily. Chcem získať minimálne jednu, urobím pre to všetko,“ vravela v nedeľu pred prvým vystúpením v Cortine.

Po minulotýždňovom druhom mieste v super G v Garmisch-Partenkirchene si dopriala trojdňový oddych. Bola to prvá pauza od 21. decembra. Po trinástich pretekoch v priebehu 42 dní bola vítaná.

„Trošku som si oddýchla od lyží a v pondelok ideme na to,“ vravela s typickým úsmevom Vlhová. Po krátkej prestávke sa pripravovala nielen na lyžiach, ale aj s činkami v ruke či v bežeckých topánkach na pláži.

Neskôr počas dvoch dní trénovala kombináciu i skúšala nový materiál a topánky. Na zjazdovke Olympia delle Tofane v Cortine d'Ampezzo bude debutovať. Nebojí sa a necíti tlak.

„Podmienky sú náročnejšie, lebo padá mokrý sneh. Urobím maximum a uvidíme, či to bude stačiť na medailu,“ pokračovala Vlhová.

Cortina d'Ampezzo pripomína mesto duchov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Osamotená žena pri zatvorených hoteloch v...

Príprava v Jasnej?

V pondelok ju čaká naozaj netradičný začiatok. Alpská kombinácia sa začne netypicky slalomovým kolom a bude pokračovať jazdou na trati superobrovského slalomu. Vlhová v tejto disciplíne naposledy jazdila pred rokom v rámci Svetového pohára. V Crans Montane i v Altenmarkte-Zacuhensee preteky nedokončila.

„To, že sa pôjde prvý slalom a nie super G, som akceptovala. Chcem si urobiť čo najväčší náskok. Najlepšie taký, aby mi to v super G stačilo,“ doplnila Vlhová.

Dvadsaťpäťročná Liptáčka by v disciplíne lyžiarskej všestrannosti rada potvrdila rolu momentálne najkomplexnejšej lyžiarky sveta.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

Proti však určite budú Michelle Gisinová, Wendy Holdenerová, Mikaela Shiffrinová či Federica Brignoneová. Až po kombinácii padne definitíva, či sa zverenka Livia Magoniho predstaví aj v zajtrajšom superobrovskom slalome.

V tíme 25-ročnej Liptáčky sa navyše stále pohrávajú s myšlienkou, že sa na náročnejší druhý týždeň MS – Vlhová v ňom chce absolvovať paralelný obrovský slalom, obrovský i klasický slalom – bude pripravovať v domácich podmienkach v Jasnej.

„Nechcem myslieť dopredu, teraz ma zaujíma iba kombinácia,“ uzavrela štvornásobná medailistka zo svetových šampionátov.

Dočká sa v pondelok piateho cenného kovu?

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #MS v lyžovaní 2021