Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pieseň pre otca. Shiffrinová sa túži vrátiť k dňom, keď malo všetko zmysel

Pre Mikaelu Shiffrinovú bol vlaňajší rok mimoriadne emotívny. Len niekoľko mesiacov po tom, ako zomrela jej babička, sa lyžiarska hviezda musela vyrovnať s ďalšou stratou.

07.02.2021 08:14
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata (1)

Od úmrtia jej otca Jeffana následky pádu zo strechy uplynul tento týždeň rok.

Shiffrinová si po tragickej udalosti dala súťažnú pauzu a zvažovala svoju budúcnosť. Po náročnom období sa vrátila na svahy a podľa vlastných slov si vytvorila úplne nový pohľad a motiváciu na sezónu.

Dvadsaťpäťročná Američanka pre Olympic Channel prezradila, že počas ťažkého obdobia, do ktorého sa pridala aj pandémia koronavírusu, sa zdokonaľovala v hraní na gitare. Priniesli sme viacero videí, ktoré dokazujú aj jej spevácky talent.

Niekoľko dní pred začiatkom majstrovstiev sveta v Cortine uctila otca piesňou, ktorú napísala s pomocou mamy. Video, ktoré sprevádzajú fotospomienky, zverejnila na sociálnych sieťach:

„Prajem si, aby som sa mohla vrátiť k dňom, keď malo všetko zmysel,“ spomína v piesni na spoločné momenty s otcom. Spieva aj o pocitoch z pobytu v nemocnici počas noci, keď zomrel. „Nechcem ťa pustiť,“ znie na záver skladby.

Shiffrinová založila s rodinou a viacerými sponzormi Fond odolnosti, ktorý pomenovala po otcovi. Pomôže lyžiarskym a snoubordovým talentom z USA.

Dojatá Mikaela Shiffrinová po víťazstve Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Dojatá Mikaela Shiffrinová v cieli...

Aj keď sa trojnásobná olympijská medailistka nezúčastnila na úvode ročníka, vrátila sa do formy a v posledných mesiacoch prekonala niekoľko rekordov.

Patrí medzi ne aj 44. víťazstvo v slalome Svetového pohára, čo sa žiadnej inej lyžiarke nepodarilo.

Pripísala si už 68. triumf v pretekoch SP, viac majú na konte iba Švéd Ingemar Stenmark (86) a jej krajanka Lindsey Vonnová (82).

Na svetovom šampionáte, ktorý sa začína už v pondelok, bude obhajovať zlaté medaily v slalome a super G. Plánuje štartovať aj obrovskom slalome a v alpskej kombinácii. Štyri disciplíny zatiaľ na MS neabsolvovala.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #MS v lyžovaní 2021