Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záhada pádu zjazdárskej hviezdy. Jej otec prehovoril

Na sociálnych sieťach sa tento týždeň zdôverila, že po dlhých hodinách plaču už nemá slzy.

05.02.2021 06:42
debata (11)
Sofia Goggiová utrpela počas kariéry viacero... Foto: SITA/AP, Giovanni Auletta
Sofia Goggiová Sofia Goggiová utrpela počas kariéry viacero zranení. Spadla aj v januári minulého roka v Bansku (na snímke).

Zjazdárka Sofia Goggiová sa po zranení v Garmisch-Partenkirchene, ktoré jej predčasne ukončilo sezónu, vrátila domov na sever Talianska.

Jej otec ubezpečil, že úsmev na jej tvári sa čoskoro opäť objaví.

Pri zjazde prekonáva rýchlosť 100 km/h, napriek tomu utrpela zranenie mimo súťažného štartu. Spadla pri presune dolu svahom zo štartového priestoru po zrušení nedeľného superobrovského slalomu.

Diagnostikovali jej zlomeninu hornej plochy píšťaly. Vynechá tak domáce MS v Cortine d’Ampezzo, ktoré sa začínajú v pondelok i zvyšok súťažného ročníka Svetového pohára.

Príčina incidentu nie je jasná, odohrala sa mimo záberu kamier. Ako informujú talianske médiá, Goggiová, známa svojou odvahou, podľa očitých svedkov išla v hmle príliš rýchlo. Nešťastie je záhadou aj pre jej otca.

„Možno doplatila na chvíľkovú nepozornosť, pravdepodobne bola unavená, niesla ťažký batoh a taktiež tam bola kopa mokrého snehu,“ povedal Ezio Goggia pre denník Corriere della Sera.

„Povedala mi: ‚Ocko, som zdrvená,‘“ odtajnil prvé slová dcéry po zranení v telefóne.

Odkedy sa vrátila z Nemecka do Bergama, nepohol sa od nej.

„Keď som sa dozvedel v telefonáte o páde, hovoril som si: ‚Dýchaj.‘ Bolo to ťažké stráviť, už sa ale cítim lepšie,“ dodal.

Pre Goggiovú ide už o druhú zlomeninu píšťaly, bohatý je aj výpočet iných zranení líderky hodnotenia zjazdu SP. Otec jej povedal, aby sa neobzerala späť, ale opačným smerom.

„Vzostupy a pády existujú, ale som presvedčený, že nakoniec sa úspešne vráti. Presne tak ako doteraz. Neraz tým už dodala odvahu mnohým ľuďom,“ uzavrel Ezio Goggia.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Sofia Goggiová #MS v lyžovaní 2021