Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bizarná diskvalifikácia. Pozrite si, o čo sa snažili ruskí sánkari

Topiaci sa aj slamky chytá... Ruské duo Vsevolod Kaškin a Konstantin Koršunov utrpelo na majstrovstvách sveta v sánkovaní v Königssee bizarnú diskvalifikáciu. Dôvodom bolo použitie rúk, ktoré im malo pomôcť preťať cieľovú čiaru, informoval portál RT.com.

01.02.2021 10:28
Vsevolod Kaškin, Konstantin Koršunov Foto: ,
Vsevolod Kaškin a Konstantin Koršunov na archívnej snímke.
debata (24)

K spomínanej situácii došlo v sobotňajších pretekoch dvojíc. Európski šampióni sa nevyhli problémom a počas súťaže spadli, napriek tomu sa im podarilo vrátiť na sane a pokračovať.

Napriek strate chceli prísť do cieľa, v závere im však chýbala potrebná rýchlosť (sánkari v ľadovom koryte v Königssee letia aj 130 km/h). V poslednom úseku v miernom stúpaní – ktoré má rozbehnuté sane spomaliť – jednoducho zastavili.

Ani tentoraz sa však nevzdali a snažili sa finišovať s pomocou rúk, čím však porušili pravidlá. Rozhodcovia ich stopli a následne diskvalifikovali. Pozrite si video:

Z triumfu sa tešili domáci Toni Eggert a Sascha Benecken, na 14. mieste skončili slovenskí reprezentanti Tomáš Vaverčák a Matej Zmij.

Kaškin a Koršunov na podujatie v Nemecku budú chcieť čo najskôr zabudnúť, v piatkovom šprinte sa jedna z favorizovaných dvojíc umiestnila na 12. priečke.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #sánkovanie #Vsevolod Kaškin #Konstantin Koršunov