Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Obrovská smola! Vlhovej súperka si zranila koleno, jej sezóna je ohrozená

Talianska zjazdárka Sofia Goggiová si týždeň pred štartom MS v alpskom lyžovaní v Cortine d'Ampezzo nešťastne poranila koleno.

31.01.2021 17:10
Nemecko Alpské lyžovanie SP Super G ženy Foto: ,
Sofia Goggiová.
debata (3)

Zranenie utrpela v nedeľu, keď krátko po zrušení super-G v Garmisch-Partenkirchene schádzala zo štartového priestoru dolu svahom spolu s ostatnými pretekárkami a nepríjemne pritom spadla. Podľa Talianskej lyžiarskej federácie (FISI) si zrejme podvrtla pravé koleno, informovala agentúra APA.

FISI neuviedla ďalšie detaily, iba oznámila, že olympijská šampiónka v zjazde z Pjongčangu 2018 mierila do Milána na ďalšie vyšetrenia k zväzovým lekárom. Goggiová sa po páde sťažovala na bolesti v kolene a nedokázala sama zlyžovať dolu do údolia.

Podľa agentúry AP je teraz ohrozená jej účasť na domácich MS. Dvadsaťosemročná Goggiová je veľkou talianskou medailovou nádejou, v tejto sezóne Svetového pohára vyhrala štyri zjazdy a suverénne viedla priebežné hodnotenie disciplíny.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

V celkovom poradí SP jej patrí štvrté miesto, za vedúcou Slovenkou Petrou Vlhovou zaostáva o 169 bodov. Nedeľný super-G v Ga-Pa museli organizátori odložiť na pondelok. V nemeckom stredisku sa totiž nemohlo súťažiť pre hmlu v spodnej polovici trate.

Pôvodne sa malo súťažiť o 11.00 h, začiatok sa dvakrát posunul, no počasie sa neumúdrilo ani pred 13.30 h, čo bol najneskorší možný čas štartu.

V kalendári však bol priestor na odloženie pretekov o deň neskôr, keďže na lyžiarky pred MS nečaká žiadne podujatie SP. V sobotnom super-G triumfovala Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Sofia Goggiová