Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Obrovská smola! Vlhovej súperka si zranila koleno, jej sezóna je ohrozená

Talianska zjazdárka Sofia Goggiová si týždeň pred štartom MS v alpskom lyžovaní v Cortine d'Ampezzo nešťastne poranila koleno.

31.01.2021 17:10
Nemecko Alpské lyžovanie SP Super G ženy Foto: ,
Sofia Goggiová.
debata (3)

Zranenie utrpela v nedeľu, keď krátko po zrušení super-G v Garmisch-Partenkirchene schádzala zo štartového priestoru dolu svahom spolu s ostatnými pretekárkami a nepríjemne pritom spadla. Podľa Talianskej lyžiarskej federácie (FISI) si zrejme podvrtla pravé koleno, informovala agentúra APA.

FISI neuviedla ďalšie detaily, iba oznámila, že olympijská šampiónka v zjazde z Pjongčangu 2018 mierila do Milána na ďalšie vyšetrenia k zväzovým lekárom. Goggiová sa po páde sťažovala na bolesti v kolene a nedokázala sama zlyžovať dolu do údolia.

Podľa agentúry AP je teraz ohrozená jej účasť na domácich MS. Dvadsaťosemročná Goggiová je veľkou talianskou medailovou nádejou, v tejto sezóne Svetového pohára vyhrala štyri zjazdy a suverénne viedla priebežné hodnotenie disciplíny.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

V celkovom poradí SP jej patrí štvrté miesto, za vedúcou Slovenkou Petrou Vlhovou zaostáva o 169 bodov. Nedeľný super-G v Ga-Pa museli organizátori odložiť na pondelok. V nemeckom stredisku sa totiž nemohlo súťažiť pre hmlu v spodnej polovici trate.

Pôvodne sa malo súťažiť o 11.00 h, začiatok sa dvakrát posunul, no počasie sa neumúdrilo ani pred 13.30 h, čo bol najneskorší možný čas štartu.

V kalendári však bol priestor na odloženie pretekov o deň neskôr, keďže na lyžiarky pred MS nečaká žiadne podujatie SP. V sobotnom super-G triumfovala Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Sofia Goggiová