Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fourcade mu na ZOH vyfúkol zlato. Majster sveta končí

Nemecký biatlonista Simon Schempp ukončil kariéru. Štvornásobný majster sveta a trojnásobný olympijský medailista to oznámil na sociálnej sieti.

28.01.2021 22:06
Simon Schempp, Martin Fourcade Foto: ,
Simon Schempp (vľavo) a Martin Fourcade v cieli pretekov s hromadným štartom na ZOH v Pjongčangu.
debata

Dôvodom sú zranenia, zdravotné problémy a nevydarený reštart.

Tridsaťdvaročný pretekár sa podľa vlastných slov v posledných dvoch rokoch nedokázal priblížiť k najlepším a už nebol takým biatlonistom ako predtým. „Tento signál nemôžem a nebudem viac ignorovať,“ napísal.

Bol dlhoročným finišmenom nemeckej štafety, získal v nej olympijské striebro v Soči 2014, v Pjongčangu o štyri neskôr v nej vybojoval bronz, na kórejských Hrách však získal aj individuálne striebro v pretekoch s hromadným štartom, kde ho tesne zdolal Martin Fourcade.

Na svetových šampionátoch získal osem medailí, z toho sedem v štafetových pretekoch (trikrát zlato). V roku 2017 sa stal majstrom sveta v pretekoch s hromadným štartom.

"Môj najmilovanejší biatlon. Za 20 rokov si ma naučil, že tvrdá práca, vôľa a vášeň sa vyplácajú. Tomuto športu som dal zakaždým 100 percent. Mám za sebou desaťtisíce tréningových kilometrov, nespočetné množstvo litrov potu a ťažkostí.

Všetko sa to oplatilo. Bola to neuveriteľne intenzívna, náročná, poučná, ale predovšetkým úžasná a úspešná cesta. Vďaka tebe, drahý biatlon, som mohol sláviť veľké úspechy, ktoré mi navždy zostanú v srdci!" zveril sa v príspevku, ktorý dopĺňali zábery z jeho kariéry.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Simon Schempp (@simonschempp)

V lete po olympiáde v Pjongčangu mal však v Ruhpoldingu nehodu na bicykli, po ktorej musel ísť na operáciu ramena. Za konkurentmi potom začal zaostávať. Vo Svetovom pohári zvíťazil v 12 pretekoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Simon Schempp