Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Boľšunov sa po Fínovi ohnal palicou, v cieli ho zvalil. Rusa rieši polícia

Líder Svetového pohára v behu na lyžiach Alexander Boľšunov sa v nedeľňajších štafetách v Lahti v drese Ruska I nevyznamenal.

25.01.2021 07:35 , aktualizované: 14:33
Alexander Boľšunov, Joni Mäki Foto: ,
Alexander Boľšunov sa oháňa palicou po Jonim Mäkim.
debata (273)

Počas súboja o druhé miesto ho pred nájazdom do cieľovej rovinky „zatvoril“ pri mantineli domáci Fín Joni Mäki a neumožnil mu šprintovať.

Jury však usúdila, že si dráhu vybral včas a, naopak, diskvalifikovala štafetu Ruska I za nešportové správanie, keďže Boľšunov sa v hneve ohnal po Fínovi palicou.

Neupokojil sa ani v cieli, kde severana tvrdo zhodil na zem. „Zbláznil sa,“ napísali ruské médiá o 24-ročnej hviezde, niekoľkonásobnom šampiónovi prestížneho podujatia Tour de Ski.

Mäki na Boľšunova podal trestné oznámenie a Rusa predviedli na výsluch na policajnú stanicu. Informáciu priniesla agentúra AFP.

„Vypočuli sme účastníkov incidentu a začali vyšetrovanie vo veci fyzického napadnutia,“ informoval vrchný inšpektor Tuomas Kuure z policajného okrsku v regióne Häme.

Podľa fínskych zákonov hrozí Boľšunovovi v prípade preukázania viny vysoká finančná pokuta, resp. trest odňatia slobody až na dva roky.

Z víťazstva sa tešili Nóri. Pred druhými Fínmi mali v cieli pohodlný náskok 40,9 s.

Rusi si však v Lahti napokon vybojovali medailu, keď sa ich druhý, papierovo slabší tím, posunul na tretie miesto (odstup 1:07,2 min).

273 debata chyba
Viac na túto tému: #beh na lyžiach #Alexander Boľšunov