Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nástrahy trate i čísla jeden. Vlhová draho zaplatila, trio je bližšie

Prečítajte si ohlasy médií po pretekoch super G Svetového pohára alpských lyžiarok v Crans Montane, ktoré líderka celkového hodnotenia Petra Vlhová nedokončila.

25.01.2021 06:19
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová po chybe v pretekoch super G v Crans Montane.
debata (8)

Neveitalia (Tal.): Lara Gutová-Behramiová, Marta Bassinová a Federica Brignoneová znižujú stratu na Petru Vlhovú a Michelle Gisinovú. Obrovský slalom v Kronplatzi a rýchlostné preteky v Garmischi môžu poriadne zamiešať poradím Svetového pohára.

Samozrejme, Vlhová, ktorá v nedeľu draho zaplatila za štart s číslom 1, a Gisinová môžu byť v marci so štyrmi slalomami vo výhode, ale všetko je otvorené. Kto by povedal o Gutovej-Behramiovej len pred pár týždňami, že sa tak vyšvihne a bude líderkou super G?

ORF (Rak.): Po sklamaní v dvoch štartoch sa Tamara Tipplerová v nedeľu rehabilitovala. Dvadsaťdeväťročná štajerská rodáčka si v super G v Cranse Montane vyjazdila druhé miesto a druhýkrát v sezóne sa dostala na pódium.

Švajčiarska hrdinka Lara Gutová-Behramiová bola bezkonkurenčná. Slovenská líderka Svetového pohára Petra Vlhová, ktorá preteky otvorila, nedokončila. Rovnako ako vyše štvrtiny z 52 štartujúcich.

Lyžiarky štartujúce neskôr ťažili zo získaných skúseností. Vrátane Tipplerovej, ktorá si s číslom 18 vybojovala šieste pódium v super G.

AP (USA): Lara Gutová-Behramiová zvládla v nedeľu zložitý super G Svetového pohára. Na dvoch skokoch sa nechalo nachytať niekoľko špičkových pretekárok. Táto disciplína si vyžaduje rýchlosť, technické schopnosti a schopnosť improvizovať pri neznámych bránkach.

Líderka celkového poradia Svetového pohára Petra Vlhová mala číslo 1, ktoré je v super G často ťažké a trať aj odhalila svoje nástrahy. Slovenka bola prirýchla a po skoku minula bránku.

Mikaela Shiffrinová je majsterkou sveta v super G, ale v nedeľu neštartovala. Americká hviezda sa v utorok zameriava na obrovský slalom v talianskom Kronplatzi.

iDnes.cz (ČR): Ester Ledecká napokon s roztrhnutou perou na trať super G v Crans Montane vyrazila a prišla si po 15. pozíciu, o lepší výsledok ju pripravila chyba na záverečnom skoku.

Zvíťazila domáca Lara Gutová-Behramiová a upevnila si vedenie v disciplíne. Súperky z poprednej listiny najskôr Ledeckú o bezpečnosti trate príliš nepresvedčili, z prvých štyroch lyžiarok prišla do cieľa v súlade s pravidlami len jedna, skončila napríklad aj Slovenka Petra Vlhová.

No ďalšie súperky sa už z chýb predchádzajúcich nešťastníc poučili, čo bolo pre Ledeckú signálom, že môže vyraziť. „Som veľmi spokojný,“ zhodnotil tréner Ledeckej Tomáš Bank.

L'Équipe (Fr.): Perfektné preteky pre Švajčiarku. Lara Gutová-Behramiová suverénne zvíťazila pred Rakúšankou Tamarou Tripplerovou a Taliankou Fredericou Brignoneovou. Upevnila si prvé miesto v celkovej klasifikácii super G.

Slovenka Petra Vlhová, líderka Svetového pohára, urobila s číslom jeden na pleciach chybu a preteky nedokončila. Češka Ester Ledecká, obeť sobotného pádu, sa postavila na štart aj napriek stehom na perách získala čestné 11. miesto.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Blick (Švaj.): V sobotu ledva chodila, v nedeľu Lara Gutová-Behramiová napriek bolestiam chrbta oslavovala rozprávkový triumf. Dokázala, že zvlášť ťažké zjazdovky má pod kontrolou.

Od začiatku riskovala, navonok dokonalú jazdu Federicy Brignoneovej prekonala o vyše sekundu. Talianka nakoniec klesla na tretie miesto.

Petra Vlhová a Wendy Holdenerová, ktoré štartovali v prvej štvorici, po výskoku nedokázali nájsť správny smer a minuli bránku. Michelle Gisinová začala s číslom 2 a jej 29. miesto stačilo len na bod.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní