Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Aké číslo si vybrala? Vlhovú čakal ďalší zjazd

Včera vyrovnala osobné maximum v zjazde a navýšila náskok na čele celkovej klasifikácie SP. Dnes dostala ďalšiu šancu ukázať. že jej sedia aj dlhé lyže.

23.01.2021 05:00
vlhová zjazd Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

Petra Vlhová, ktorá v piatkovom zjazde vo švajčiarskom stredisku Crans Montana brala skvelé 4. miesto, dnes odštartovala s číslom 16.

Zjazd sa začal o 10.00 h, sledovali sme ho online .

Pozrite si kompletnú štartovku:

zväčšiť Štartová listina sobotňajšieho zjazdu (1. časť). Foto: fis-ski.com
listina Štartová listina sobotňajšieho zjazdu (1. časť).
zväčšiť Štartová listina sobotňajšieho zjazdu (2. časť). Foto: fis-ski.com
ss 002 Štartová listina sobotňajšieho zjazdu (2. časť).

Zjazd mužov v Kitzbüheli zrušili

Sobotňajší zjazd Svetového pohára alpských lyžiarov v rakúskom Kitzbüheli, ktorý rozhodcovská jury zrušila pre nepriaznivé poveternostné podmienky, sa napokon uskutoční v nedeľu (10.20 h). Preteky super-G, ktoré sa mali konať v tento deň, museli presunúť na pondelok so začiatkom o 10.45 h. O zmenách programu 81. ročníka hahnenkammského podujatia informovala agentúra APA.

Organizátori sa rozhodli zrušiť druhý sobotný zjazd vzhľadom na nepriaznivé poveternostné podmienky. Dážď so snehom by najmä v dolnej časti zjazdovky Streif mohli lyžiarom vo vysokej rýchlosti spôsobiť veľké problémy, jury sa z tohto dôvodu rozhodla neohroziť ich zdravie.

Už piatkovú súťaž, ktorú vyhral Švajčiar Beat Feuz, poznačili dva hrozivo vyzerajúce pády. Jeho krajan Urs Kryenbühl na cieľovom skoku vo vyše 146-kilometrovej rýchlosti nabral zospodu vzduch, stratil kontrolu nad „letom“, tvrdo dopadol na zjazdovku a nekontrolovateľne sa kĺzal až do cieľového priestoru.

Po hrozivom páde zostal ležať nehybne na snehu, okamžite k nemu pribehli záchranári. Preteky museli na niekoľko minút prerušiť. Kryenbühla napokon odviezol do nemocnice vrtuľník, vyšetrenia odhalili otras mozgu, zlomeninu pravej kľúčnej kosti a natrhnutie predného skríženého a vnútorného väzu v pravom kolene.

Už pred Kryenbühlom mal nepríjemný pád aj Ryan Cochran-Siegle. Američan sa pri nájazde do „traverzy“ dostal do záklonu, stratil kontrolu nad lyžami a skončil v ochranných sieťach. Z nich sa síce dokázal sám vyslobodiť, podľa jury však hlásil mierne bolesti ramena a problémy so zrakom, takže privolaný lekár pre istotu takisto privolal vrtuľník.

Ten odviezol víťaza decembrového super-G z Bormia na vyšetrenia do nemocnice. Nasledovala dlhšia pauza, keďže organizátorom trvalo, kým opravili ochranné siete.

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #Petra Vlhová #zjazd