Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Na legendárnom Streife sa brutálne padalo. V akcii bol aj vrtuľník

Švajčiarsky lyžiar Urs Kryenbühl mal v piatkovom zjazde Svetového pohára v rakúskom Kitzbüheli škaredý pád.

22.01.2021 14:16
Urs Kryenbühl Foto: ,
Švajčiar Urs Kryenbühl v opatere lekárov.
debata (2)

Na cieľovom skoku vo vyše 146-kilometrovej rýchlosti nabral zospodu vzduch, stratil kontrolu nad „letom“, tvrdo dopadol na zjazdovku a nekontrolovateľne sa kĺzal až do cieľového priestoru. Po hrozivom páde zostal ležať nehybne na snehu, okamžite k nemu pribehli záchranári. Preteky museli na niekoľko minút prerušiť.

Kryenbühla napokon odviezol do nemocnice vrtuľník. Podľa serveru laola1.at Švajčiar neskôr komunikoval so záchranármi a bol pri vedomí. Sťažoval sa na bolesť nohy a v hrudníku. V cieli ho po odjazdení 17 pretekárov registrovali na priebežnej 14. pozícii s odstupom 3,40 sekundy na vedúceho krajana Beata Feuza.

Už pred Kryenbühlom mal nepríjemný pád aj Ryan Cochran-Siegle. Američan sa pri nájazde do „traverzy“ dostal do záklonu, stratil kontrolu nad lyžami a skončil v ochranných sieťach.

Z nich sa síce dokázal sám vyslobodiť, podľa jury však hlásil mierne bolesti ramena a problémy so zrakom, takže privolaný lekár pre istotu takisto privolal vrtuľník. Ten odviezol víťaza decembrového super-G z Bormia na vyšetrenia do nemocnice. Nasledovala dlhšia pauza, keďže organizátorom trvalo, kým opravili ochranné siete, informovala agentúra APA.

Preteky napokon vyhral švajčiarsky lyžiar Beat Feuz. Domáceho Matthiasa Mayera prekonal o 16 stotín sekundy a slávil svoj premiérový triumf na zjazdovke Streif. Na treťom mieste skončil Talian Dominik Paris (+0,56).

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Urs Kryenbühl