Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ďalšie intrigy voči Vlhovej! Opäť ju nepustia tam, kde Shiffrinovú a spol.

Už len niekoľko minút zostáva do ďalšieho zjazdu sezóny Svetového pohára alpských lyžiarok. V Crans-Montane nechýba ani Petra Vlhová.

22.01.2021 12:00
Petra Vlhová, Livio Magoni Foto: ,
Úspešný tandem - Livio Magoni a Petra Vlhová.
debata (76)

Líderka elitného seriálu bude hájiť 60-bodový náskok pred Michelle Gisinovou. Prípravu na náročný predĺžený víkend v Crans-Montane absolvovala v dobrom psychickom i fyzickom rozpoložení, čo potvrdil aj kouč Livio Magoni.

„Morálka v našom tíme je vysoká. Musíme tvrdo pracovať. V Crans-Montane sa budeme pripravovať na rýchlostné disciplíny i na obrovský slalom,“ cituje Magoniho neveitalia.it.

Vlhovú čaká okrem dnešného zjazdu aj zajtrajšie repete (o 10.00) a v nedeľu superobrovský slalom (o 12.00). Krátko na to – v utorok 26. januára – bude musieť znova prepnúť z rýchlostných na technické disciplíny.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Na náročnom svahu v Kronplatzi ju čaká obrovský slalom. Vlhová sa na spomínané preteky i februárové majstrovstvá sveta v Cortine d'Ampezzo chcela pripravovať v rovnakých podmienkach ako jej konkurentky.

Talianski organizátori ďalšieho kola Svetového pohára i svetového šampionátu však nemajú s Magonim najlepšie vzťahy. A tak prišla zamietavá odpoveď.

"Obrátil som sa na organizátorov aj Medzinárodnú lyžiarsku federáciu (FIS) s otázkou, či sa môžeme na preteky i MS chystať rovnako ako Švajčiarky, Američanky, Talianky či Slovinky.

Dostal som negatívnu odpoveď. Nebudeme sa teda pripravovať v dejisku, ale v Selvine. Neskladáme však zbrane," doplnil Magoni.

Pravda v tejto súvislosti kontaktovala aj brata Petry Vlhovej, Borisa. Dlhoročný člen tímu tvrdí, že na podobné podrazy si už zvykli a v tíme kvôli tomu nemajú zlú náladu. „Neunavuje nás to. Livio je na to zvyknutý z čias, keď trénoval Tinu Mazeovú. Zažíval s ňou to isté. Upozornil nás na to už pred tromi rokmi. Vravel nám, že raz to príde. Už je to tu. Ideme si však svoje a neriešime to,“ vyhlásil Boris Vlha.

© Autorské práva vyhradené

76 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni