Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kajúce sa Fialky: Situáciu by sme riešili inak

Dobrá správa pre slovenského fanúšika biatlonu. Paulína a Ivona Fialkové potvrdili, že pokračujú v aktuálnej sezóne a zúčastnia sa na blížiacich sa MS v Slovinsku (9. - 21. februára).

20.01.2021 14:50
Fialkové biatlon Foto:
Paulína a Ivona Fialkové.
debata (6)

"Po konzultáciách s lekármi sme sa dohodli, že to na šampionáte skúsime a zabojujeme. Nemôžeme samozrejme očakávať to, čo pred sezónou. Lekári nám povedali, že zázraky sa nestanú. Budeme sa snažiť podať aspoň solídny výkon a vrátiť sa aj do seriálu Svetového pohára.

Dlhá stopka by nemala dobrý vplyv ani vzhľadom na blížiacu sa olympijskú sezónu," povedala v rozhovore pre slovenskybiatlon.sk Ivona Fialková, ktorú doplnila staršia sestra Paulína:

"Ak ma počas tréningu nepostihnú ďalšie zdravotné komplikácie, budem štartovať na MS. S lekármi sme sa zhodli, že covid spôsobil totálne vyčerpanie organizmu.

Som na svojom energetickom dnes a trvá niekoľko mesiacov, kým sa z toho človek dostane. Dúfam, že sa dostanem aspoň do priemerne dobrých pocitov."

Sestry sa vrátili aj k situácii skraja sezóny, keď nepriznali priamo, že prekonali covid a verejnosti to oznámili až po tom, ako sa trápili na pretekoch a dosahovali podpriemerné výsledky.

"Zrejme to bolo nesprávne rozhodnutie. V čase, keď sme sa preto rozhodli, sme to brali ako najlepšiu možnú alternatívu. Chceli sme sa začleniť do Svetového pohára, vidieť na akej sme úrovni a nie ešte pred štartom rozprávať, že sme mali covid a že to zrejme nebude ideálne.

Vtedy sme to vyhodnotili ako správne rozhodnutie, teraz by sme to urobili inak," dodala Ivona Fialková.

VIDEO: Sestry Fialkové o Covide a pokračovaní sezóny

6 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Ivona Fialková #Paulína Fialková #MS 2021