Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súperky využili Vlhovej krízu. Netreba počítať body, tvrdí Velez-Zuzulová

Úradujúca majsterka sveta v obrovskom slalome Petra Vlhová momentálne nemá formu ako na začiatku ročníka.

17.01.2021 17:24
Petra Vlhová, Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Petra Vlhová s expertkou RTVS a bývalou lyžiarkou Veronikou Velez-Zuzulovou v nedeľňajšieho 2. kola obrovského slalomu Kranjskej Gore.
debata (5)

V disciplíne s najväčšou konkurenciou zatiaľ nevie nájsť svoju tvár. Zároveň platí, že je jedinou lyžiarkou, ktorá absolvovala všetkých 16 odjazdených pretekov sezóny v 10 strediskách.

"Je mi jej ľúto. Petra veľmi chce, vidieť na nej veľké odhodlanie, ale momentálne nemá ten správny pocit. Prežíva veľké trápenie. Necíti sa komfortne, neplní svoje najvyššie ambície.

Nemá veľa času na tréningy ani oddych. Pokiaľ nesedí v aute, tak trénuje. A ak netrénuje, tak má preteky. Dúfam, že sa Petra z krízy rýchlo dostane," ozrejmila Veronika Velez-Zuzulová pre RTVS.

Nedeľný obrovský slalom v Kranjskej Gore Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová (v popredí) a Mikaela Shiffrinová...

Vlhová nehodnotila víkendové vystúpenie v Kranjskej Gore pozitívne. V slovinskom stredisku v dvoch pretekoch obrovského slalomu Svetového pohára skončila v sobotu štvrtá a o deň neskôr až desiata.

V nasledujúcich dňoch ju čaká ju nabitý program, pripravovať sa bude v Taliansku.

Vlhová po sobotňajších pretekoch uviedla, že pre náročnú zľadovatenú trať to bude v nedeľu prevažne boj jej samej so sebou. Po prvom kole bola ôsma s výraznou stratou. V druhom kole sa prepadla ešte o dve priečky nižšie:

„Dnešné jazdy nehodnotím veľmi dobre, pretože neboli ideálne, hoci som možno nerobila výrazné chyby. Žiaľ, tento víkend to bolo takto.“

„Možno som neurobila výrazné chyby, ale nešla som tak, ako chodím. Keby som vedela, čo tomu chýba, tak by som to napravila,“ dodala 25-ročná lyžiarka.

Vlhovej súperky cez víkend ukázali lepšiu formu. Talianka Marta Bassinová získala dva triumfy, v nedeľu druhá Švajčiarka Michelle Gisinová stiahla na Slovenku rozdiel v celkovom hodnotení.

V polovici ročníka je najbližšie k líderke celkového hodnotenia prekvapujúco druhá menovaná. Gisinová je v životnej forme, prežíva jednu z najlepších sezón vo svojej kariére. Je schopná zaútočiť na výhru či pódium v každej zo štyroch disciplín. A v Kranjskej Gore sa k Vlhovej výrazne priblížila. Stráca už len 60 bodov.

„Petrina pozícia je ohrozená od začiatku sezóny. Netreba počítať body. Je dôležité, aby sa znova cítila tak ako na začiatku sezóny a vrátil sa na jej tvár úsmev aj radosť. Keď sa pretekárka trápi, nie je to jednoduché. Viem, čo musí prežívať,“ pokračovala Velez-Zuzulová.

Na pódium nedosiahla slovenská reprezentantka v piatich za sebou idúcich pretekoch. Túto negatívnu sériu chce prerušiť čo najskôr:

„Keď zvíťazím, tak sa teším, ak nie, tak sa snažím poučiť. Som sklamaná, takto to nechcem. Nabudúce to chcem zlepšiť.“

Po pretekoch v Slovinsku čakal Vlhovú ďalší presun, vo SP sa predstaví na budúci týždeň v zjazde a v super-G: „Ideme teraz do Talianska trénovať a potom sa presunieme do Crans Montany.“

Sobotňajší obrovský slalom v Kranjskej Gore Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová v cieli obrovského slalomu v...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní