Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Eckhoffová si došla po ďalší triumf. Mladé Slovenky boli na absolútnom konci

Nórska biatlonistka Tiril Eckhoffová triumfovala aj v tretích individuálnych pretekoch v nemeckom Oberhofe.

14.01.2021 17:40
Tiril Eckhoffová Foto: ,
Tiril Eckhoffová.
debata

Po víťazstvách v šprinte a v stíhačke v rámci 5. kola Svetového pohára pridala vo štvrtok vavrín aj v rýchlostných pretekoch 6. kola seriálu, keď s jedným trestným kolom dosiahla čas 22:33,8 min.

Druhá skončila Talianka Dorothea Wiererová a tretia bola Rakúšanka Lisa Theresa Hauserová. Z trojice slovenských reprezentantiek skončila najlepšie na 83. mieste juniorka Júlia Machyniaková.

Eckhoffová odštartovala s číslom 41 a od úvodu predvádzala výborný bežecký výkon, keď na prvú streľbu prišla rýchlejšie než ona len Nemka Denise Herrmannová, tá sa však pripravila o dobré umiestnenie na strelnici.

Naopak, nórska pretekárka predviedla rýchlu a bezchybnú streľbu a dostala sa na čelo. Viedla aj na ďalších medzičasoch na druhom okruhu. Na stojke síce minula jeden terč a z trestného kola vybehla s mankom 3,6 sekundy na čistú Wiererovú, no v poslednom kole stratu bez problémov zmazala a do cieľa prišla s náskokom 9,3 sekundy pred talianskou súperkou.

Tretiu priečku si vybojovala taktiež strelecky bezchybná Hauserová, ktorá skončila na bronzovom stupienku aj v minulotýždňovom šprinte i v stíhačke.

Tento týždeň už v Oberhofe neštartovali sestry Paulína a Ivona Fialkové, ktoré prerušili sezónu, keďže ich stále trápia zdravotné problémy spôsobené prekonaním ochorenia Covid-19 v novembri. Do pretekov tak naskočili Aneta Smerčiaková, Henrieta Horvátová a Júlia Machyniaková.

Najvyššie sa umiestnila posledná menovaná, ktorá predviedla na oboch položkách čistú streľbu, no s pomalším behom to stačilo len na 83. miesto s veľkou stratou 3:36,1 min. O priečku horšie skončila Horvátová, ktorá minula jeden terč na stojke. Smerčiaková mala bilanciu 1+2 a obsadila 94. miesto.

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Tiril Eckhoffová