Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová stráca pôdu pod nohami, reagujú médiá na Flachau

Prečítajte si ohlasy médií po večernom slalome Svetového pohára alpských lyžiarok vo Flachau, v ktorom triumfovala Mikaela Shiffrinová. Líderka celkového hodnotenia i disciplíny Petra Vlhová sa tentoraz na pódium neprebojovala, skončila tesne za ním na štvrtom mieste.

13.01.2021 10:03
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v cieli po 2. kola slalomu vo Flachau.
debata (25)

ORF (Rak.): Katharine Liensbergerovej ušlo tretíkrát za sebou slalomové víťazstvo len o stotiny sekúnd. Zostalo v platnosti, že naposledy vyhrala Rakúšanka v tejto disciplíne v novembri 2014.

Lienbsergerová sa však piatykrát v sezóne postavila na pódium a stráca už len 40 bodov na Petru Vlhovú, ktorá sa musela uspokojiť so štvrtým miestom.

Slovenka sa stala snehovou princeznou vo Flachau v posledných dvoch rokoch. Mikaela Shiffrinová tu oslavuje už štvrtý triumf a celkovým 68. predstihla rakúsku hviezdu Marcela Hirschera vo Svetovom pohári.

Večerný slalom vo Flachau s Petrou Vlhovou a spol. Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová v cieli po 2. kola slalomu vo...

Neveitalia (Tal.): Petra Vlhová stráca pôdu pod nohami. V slalome kvôli Katharine Liensbergerovej, celkovo kvôli Mikaele Shiffrinovej. Slovenka si udržiava dôležitý náskok v bodovaní, ale dva obrovské slalomy v Slovinsku budú mať na poradie výrazný vplyv.

Super únik v hodnotení? Vôbec nie, Vlhová sa v poslednom pohárovom slalome pred MS v Cortine (ďalší bude až v marci v jej domácej Jasnej), nedokázala výraznejšie odpútať, a to aj napriek zisku 5 bodov na Michelle Gisinovú, najbližšiu prenasledovateľku v celkovom hodnotení SP.

Flachau potvrdilo mimoriadnu úroveň Liensbergerovej, ktorá v tejto sezóne v slalome stála zakaždým na pódiu a priblížila sa na 40 bodov Petre. Mikaela Shiffrinová sa dostala celkovo na tretie miesto na rozdiel od veľkej slovenskej rivalky.

Boj je otvorený. Kranjska Gora bude dôležitá pre ňu, ako aj pre Vlhovú a Gisinovú. Američanka potrebuje body v rýchlostných pretekoch. Vráti sa aspoň do super G?

AP (USA): Mikaela Shiffrinová nie je známa bujarými oslavami víťazstva, no tentokrát po prejazde cieľom nahlas zakričala. Jej triumf v nočnom slalome bol iný ako jej predchádzajúcich 67 výhier vo Svetovom pohári.

Táto disciplína sa išla poslednýkrát pred majstrovstvami sveta a Shiffrinová v nej ukončila suchoty trvajúce vyše roka.

Vybojovala si už 100. pódiové umiestnenie, čo sa okrem nej podarilo siedmim lyžiarom. Väčšinu roka 2020 chýbala na tratiach pre smrť otca a problémy s chrbtom. Celková líderka SP Petra Vlhová skončila štvrtá.

AFP (Fr.): Američanka Mikaela Shiffrinová po vyše roku vyhrala slalom, keď zdolala Rakúšanku Katharinu Liensbergerovú a Švajčiarku Wendy Holdenerovú. Do utorka bol jej posledným úspechom v slalome triumf v v Lienzi 29. decembra 2019.

Slovenka Petra Vlhová, ktorá zvíťazila v šiestich z posledných siedmich slalomových pretekov medzi, bola štvrtá (+ 0,62), ale vo veľkej miere si udržala vedenie v celkovej klasifikácii Svetového pohára. Za ňou nasleduje v utorok piata Švajčiarka Michelle Gisinová s odstupom 124 bodov.

Blick (Švaj.): Skvelé nočné predstavenie na trati Hermanna Maiera vo Flachau – a to aj bez divákov. Časy, keď Shiffrinová a Vlhová dominovali slalomom, ako sa im chcelo, sú už preč.

Američanka si síce vybojovala sté pódium v seriáli SP a slalom vyhrala prvýkrát od smrti svojho otca, ale súperky sú bližšie, ako bývali. Zo Švajčiarok tentokrát na pódiu nestála Michelle Gisinová, ale Wendy Holdenerová.

Už tento víkend sú v slovinskej Kranjskej Gore na programe dva obrovské slalomy. Tieto technické preteky boli pôvodne naplánované pre Maribor – pre nedostatok snehu ich však museli presunúť.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

iDnes.cz (ČR): Česká lyžiarka Martina Dubovská skončila sedemnásta vo večernom slalome vo Flachau. Štvrtýkrát v rakúskom stredisku zvíťazila Američanka Mikaela Shiffrinová, celkovo dosiahla na 68. triumf vo Svetovom pohári a oslávila jubilejné sté umiestnenie na stupňoch víťazov v seriáli.

Vedúca žena seriálu SP aj disciplíny Slovenka Petra Vlhová sa musela uspokojiť so štvrtou priečkou.

Slalom vo Flachau je najlepšie honorovanými pretekmi v sezóne. Medzi bodovanú tridsiatku sa rozdeľuje 145-tisíc eur.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Katharina Liensbergerová