Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý po 13 mesiacoch. Shiffrinovej gratulovali aj z Košíc

Mikaela Shiffrinová sa dočakala. Včera ukončila dva roky trvajúcu dominanciu Petry Vlhovej v rakúskom stredisku Flachau a Slovenke zmarila šancu na víťazný hetrik.

13.01.2021 06:16
Rakúsko SR nočný slalom ženy SP 2. kolo Foto: ,
Mikaela Shiffrinová vo Flachau.
debata (35)

Američanka sa zároveň 68. víťazstvom v pretekoch SP osamostatnila na tretej priečke historických tabuliek od Rakúšana Marcela Hirschera.

Viac majú na konte iba Švéd Ingemar Stenmark (86) a jej krajanka Lindsey Vonnová (82).

Shiffrinová sa v slalome tešila prvýkrát od 29. decembra 2019, keď bola na najvyššom stupienku v ďalšom rakúskom stredisku Lienz. Počet pódiových umiestnení v prestížnom seriáli zaokrúhlila na jubilejných 100.

Večerný slalom vo Flachau s Petrou Vlhovou a spol. Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová v cieli po 2. kola slalomu vo...

Nový začiatok

V cieli vystrelila ruky do vzduchu a od radosti kričala. Takúto radosť sme už dlho u nej nevideli, zhodli sa americkí komentátori.

"Niekedy sa ráno zobudím a chcem kričať z celého hrdla, aby ma počul celý svet. Do lyžovania sa snažím vložiť všetku moju energiu, lebo ju nemám kde inde využiť.

Dnes som cítila, že som sa zbavila ďalšieho kúsku temnej, škaredej veci, ktorá ma trápi na duši. Zakaždým, keď mám zo súťaženia dobrý pocit, kus tejto veci zmizne," vyznala sa emotívne na tlačovej konferencii.

Triumf vo Flachau spečatila skvelou jazdou v 2. kole.

„V druhom kole som predviedla svoj jasne najlepší slalom za viac ako dvanásť mesiacov. Trochu mi to pripadá ako nový začiatok. Za sebou mám veľa triumfov a trofejí. Teraz cítim, že niečo sa začína odznova,“ dodala.

Z jej triumfu mali veľkú radosť aj fanúšikovia. Na sociálnych sieťach gratulovali aj Slováci.

„Mikaela, si skvelá! Vedeli sme, že si nezabudla víťaziť. Držíme palce a pozdravujeme z Košíc, Slovensko,“ napísal jeden z priaznivcov.

Shiffrinovej príspevok na instagrame s popiskom „rozpútaná“ ocenili „lajkom“ aj Lindsey Vonnová či Veronika Velez-Zuzulová.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #svetový pohár #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie