Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najnižší odstup v sezóne. Vlhová zajazdila rovnaký čas ako Ledecká

Petra Vlhová obsadila v úvodnom tréningu zjazdu Svetového pohára alpských lyžiarok v rakúskom St. Antone solídnu 16. priečku s odstupom 1,25 sekundy na domácu Tamaru Tipplerovú a Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú. Najrýchlejšia dvojica dosiahla identický čas 1:25,80. Tretia bola ďalšia Rakúšanka Nina Ortliebová (+0,20).

07.01.2021 13:47
Francúzsko Lyžovanie SP zjazd ženy Vlhová zjazd Foto: ,
Petra Vlhová na archívnej snímke.
debata (8)

Rovnako rýchla ako Vlhová bola Češka Ester Ledecká, aktuálne líderka hodnotenia SP v super G, štartujúca s číslom jeden (Vlhová mala osmičku).

Najväčšia konkurentka vedúcej ženy celkového poradia SP Vlhovej v boji o veľký glóbus Švajčiarka Michelle Gisinová skončila na zjazdovke Karla Schranza na 33. mieste (+2.22).

Liptáčka sa svojím výkonom priblížila obom líderkám priebežnej klasifikácie zjazdu, na Švajčiarku Corinne Suterovú stratila iba deväť stotín, Talianku Sofiu Goggiovú dokonca prekonala o 15 stotín sekundy.

Až za Vlhovou sa umiestnili viaceré popredné zjazdárky ako Slovinka Ilka Štuhecová, Talianka Elena Curtoniová, Rakúšanky Ricarda Haaserová či Ramona Siebenhoferová.

Víťazka nedávneho slalomu v Záhrebe Vlhová dosiaľ v tejto sezóne vo dvoch zjazdoch SP nazbierala len 5 bodov za jedno 26. miesto vo Val d'Isere.

Po sérii skvelých výsledkov v technických disciplínach na sklonku minulého roka skonštatovala, že potrebuje získať väčšiu súťažnú prax na dlhých lyžiach, resp. lepšie precítiť rýchlosť.

Výsledok prvého tréningu zo St. Antonu naznačuje, že je na dobrej ceste. Odstup 1,25 s za najrýchlejšou súperkou je vôbec najnižší v podaní 25-ročnej Liptáčky v tejto sezóne v zjazde.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Až dosiaľ absolvovala najlepší zjazd v tréningu vo Val d'Isere, kde skončila 22. s časovým mankom 1,93 s za víťazkou.

Druhý tréning zjazdu je na programe v piatok (11.30). Ostrý zjazd je na programe v sobotu (11.45), v nedeľu sa Vlhová a spol. predstavia v super G (11.30).

Aktualizujeme…

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Ester Ledecká