Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Snehovú kráľovnú opäť korunovali. Shiffrinová bez pódia? Čudné

Ohlasy médií po víťazstve Petry Vlhovej v slalome Svetového pohára alpských lyžiarok v Záhrebe.

04.01.2021 07:01
Petra Vlhová Foto: ,
V Záhrebe boli mimoriadne náročné podmienky. Obzvlášť mokrý a mäkký sneh.
debata

Orf.at: Boj o korunku Snehovej kráľovnej bol tesný: Petra Vlhová mala pred Katharinou Liensbergerovou v cieli náskok iba 5 stotín.

Slovenka, ktorá v Semmeringu zaznamenala prvú „prehru“ v sezóne po triumfoch v Levi a Courcheveli, pod reflektormi obhájila záhrebský titul a zvýšila náskok v celkovom poradí SP. Podľa vlastných slov išla úplne na doraz, rozhodovalo sa na posledných pár metroch na strmom svahu.

Záhrebský boj s traťou i súperkami Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Slávnostný ceremoniál v Záhrebe má svoje čaro.

Fis-ski.com: Netrvalo to dlho a Petra Vlhová sa vrátila na víťaznú vlnu. Po sklamaní zo štvrtého miesta v Semmeringu ju opäť korunovali za Snehovú kráľovnú pod umelým osvetlením v Záhrebe.

Vlhová si pripísala štvrté slalomové víťazstvo v tejto sezóne Svetového pohára, v celkovom poradí má 128-bodový náskok pred Michelle Gisinovou. Mikaela Shiffrinová útočila na pódium, napokon oň tesne prišla.

Neveitalia: Víťazná odpoveď Petry Vlhovej na Semmering. Slovenka ako prvá dosiahla v celkovej klasifikácii Svetového pohára 600 bodov, pred dvojicou Talianiek Marta Bassinová – Federica Brignoneová ich má o takmer 300 viac.

Video

Aj keď Vlhová mierne zvýšila náskok, číhajú na ňu Gisinová a Liensbergerová (jediná, ktorá v štyroch pretekoch vystúpila na pódium, ale ešte nevyhrala) a určite netreba vyradiť z hry ani Shiffrinovú.

L'Equipe: Po štvrtom mieste v Semmeringu pokračuje Petra Vlhová vo svojich dobrých zvykoch – vyhrala slalom v Záhrebe.

V 1. kole pretekov v daždi a z veľkej časti v hmle dosiahla najrýchlejší čas, v druhom bola jedenásta, no udržala si tesný náskok pred druhou Katharinou Liensbergerovou. Slovenka vedie v celkovom hodnotení aj v klasifikácii slalomu pred Michelle Gisinovou.

iDnes.cz: Petra Vlhová si na zjazdovke Sijeme vybojovala osemnásty triumf vo Svetovom pohári a upevnila si vedenie v poradí disciplíny a v celkovom hodnotení.

Tretiu slalomovú výhru v sezóne Vlhová „urvala“ na mäknúcom snehu. V závere druhého kola takmer vyletela z trate, ale o päť stotín porazila Rakúšanku Katharinu Liensbergerovú.

Blick: Petra Vlhová zostala kráľovnou Záhrebu. Rovnako ako jej súperky ani ona nepredviedla dokonalú jazdu, ale vybojovala si najvyššiu pozíciu. Po tesných pretekoch v náročných podmienkach zvýšila náskok vo Svetovom pohári.

Mikaela Shiffrinová je stále dobrá, no nie dosť. Tesne jej ušlo 100. pódium v kariére. Nie je to v žiadnom prípade hanba, ale je čudné nevidieť ju na pódiu, v predchádzajúcich 46 slalomoch na ňom nechýbala 43-krát.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní