Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slalom už nie je len o dvoch bohyniach, zdôrazňuje Gisinová

Michelle Gisinová v utorok v Semmeringu lámala rekordy.

30.12.2020 07:10
Rakúsko lyžovanie SP slalom ženy Gisin Foto: ,
Michelle Gisinová (vľavo) sa teší na pódiu z víťazstva v slalome Svetového pohára v alpskom lyžovaní v rakúskom Semmeringu.
debata (12)

Nielenže sa stala prvou Švajčiarkou po 19 rokoch, ktorá ovládla slalom Svetového pohára, ale stihla aj narušiť štyri roky trvajúcu americko-slovenskú hegemóniu.

Od januára 2017, keď vo Flachau triumfovala Frida Hansdotterová, až do včera vyhrávali slalom len Mikaela Shiffrinová alebo Petra Vlhová.

Neuveriteľná séria trvala 28 pretekov – Shiffrinová vyhrala 19 slalomov, Vlhová 9.

„Obe som za to dlhé roky obdivovala,“ povedala po výhre Gisinová a dodala:

„Myslím, že moje víťazstvo je dobré pre celú disciplínu. Slalom už nie je len o dvoch bohyniach, ku ktorým sa každá z nás len snaží priblížiť. Aj dnes sa ukázalo, že to môže byť boj viacerých pretekárok.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michelle Gisin (@michellegisin)

Gisinová napodobnila krajanku Marlies Oesterovú, ktorá sa delila o slalomové víťazstvo s Američankou Kristinou Koznickovou v Berchtesgadene 2002. Z premi­érového triumfu v kariére mala veľkú radosť.

„Je to bláznivé a zároveň skvelé. Práve tu som pred ôsmimi rokmi debutovala v kolotoči SP a dnes tu vyhrám preteky. Som veľmi šťastná,“ tešila sa Gisinová.

Jej strata na Vlhovú na čele celkového hodnotenia SP sa znížila na 88 bodov. Slovenka doteraz získala 515 bodov, Švajčiarka 427.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Michelle Gisinová