Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rok bez výhry v slalome. Časy sa menia, krčí ramenami Shiffrinová

Rok, počas ktorého sa jej život obrátil naruby, môže mať nečakaný koniec. Ak Michaela Shiffrinová v utorok nevyhrá slalom v Semmeringu, bude to jej prvá sezóna bez výhry medzi hustými bránkami od roku 2012.

28.12.2020 20:11
Shiffrin Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata (2)

Vtedy rodáčka z Colorada debutoval v seriáli SP. V Semmeringu by mal pomôcť fakt, že zjazdovka na kopci Zauberberg patrí medzi jej obľúbené – slalom pod svetlami tam vyhrala v roku 2016 i 2018.

"Po deviatich-desiatich sezónach mám dobré i zlé spomienky na každé miesto, kde som jazdila. Ale samozrejme, tu sa cítim dobre, kopec mi vyhovuje.

To, že som vyhrala predtým neznamená, že automaticky vyhrám opäť. Časy sa menia, som v odlišnej pozícii," vravela Shiffrinová v rozhovore pre agentúru AP.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

V pondelkovom 1. kole obráku zajazdila štvrtý najrýchlejší čas (za vedúcou Petrou Vlhovou zaostala o 0,59 s), druhé kolo organizátori zrušili pre silný vietor. Utorkové preteky by počasie nemalo narušiť.

Vlhová pôjde so štvorkou

Shiffrinová, olympijská šampiónka zo Soči a štvornásobná majster sveta, vyhrala počas kariéry 43 slalomov – viac ako lyžiar či lyžiarka počas 54-ročnej histórie SP.

Posledný triumf v tajtočivejšej disciplíne zaznamenala presne rokom v Lienzi. Odvtedy dominuje Vlhová, ktorá vyhrala päť slalomov za sebou.

Slovenka začala víťaznú púť v Záhrebe a Flachau, Američanka následne odstúpila z kolotoča SP po tragickej smrti otca a trénera Jeffa Shiffrina.

Vlhová zavŕšila hetrik v Kranjskej Gore v polovici februára, ďalšie podujatia zrušila prvá vlna pandémie. Na úvod novej sezóny Liptáčka dvakrát vyhrala v Levi, Shiffrinová brala druhé a piate miesto.

„Áno, vyhrala som obrák v Courcheveli. Ale to neznamená, som definitívne ‚späť‘. Cítim, že ešte ma čaká dosť práce, aby som sa dostala tam, kde som bola predtým,“ vraví Američanka.

V utorok pôjde v 1. kole ako číslo šesť, Vlhová má štvorku. Pozrite si štartovku (top 30):

zväčšiť Štartovka 1. kola slalomu v Semmeringu/29.... Foto: fis-ski.com
štartovka slalom Štartovka 1. kola slalomu v Semmeringu/29. decembra.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie