Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vykĺbené a zlomené koleno, roztrhané väzy. Rakúšanka má možno po kariére

Zranenie kolena rakúskej lyžiarky Nicole Schmidhoferovej z piatkového zjazdu Svetového pohára vo Val d'Isere je vážnejšie, ako sa pôvodne zdalo.

21.12.2020 18:18
Nicole Schmidhoferová Foto: ,
Rakúsku lyžiarku Nicole Schmidhoferovú odnášajú po páde počas zjazdu Svetového pohára vo francúzskom stredisku Val d'Isere.
debata (19)

Podľa ošetrujúceho lekára nastalo úplné vykĺbenie s fraktúrou ľavého kolena, čo malo za následok pretrhnutie všetkých väzov. Zatiaľ nie je jasné, či Schmidhoferová bude schopná vrátiť sa k profesionálnemu športu.

Zjazdárku teraz čaká séria operácií.

„Najprv sa pokúsime vrátiť kosti do optimálnej formy, stabilizovať kĺb a postarať sa o prvú časť väzov,“ povedal šéflekár úrazovej kliniky v Grazi.

Až po čiastočnej regenerácii bude nasledovať rekonštrukcia zvyšných väzivových štruktúr a po piatich až desiatich týždňoch príde na rad artroskopická operácia predného a zadného skríženého väzu.

Schmidhoferová sa nevzdáva nádeje, že sa na zjazdovky ešte vráti. „Za osem, možno za desať mesiacov by som chcela zase lyžovať,“ povedala počas videokonfenencie z nemocničnej postele.

Tridsaťjedenročná elitná zjazdárka v piatok po skoku stratila kontrolu nad lyžami a tvrdo pristála v ochranných sieťach. Po jej páde nasledovalo dlhé prerušenie súťaže.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.
19 debata chyba
Viac na túto tému: #Nicole Schmidhoferová