Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Češka Ledecká vraj čoskoro zaútočí na Vlhovú. K Shiffrinovej má bližšie

Česká lyžiarka Ester Ledecká je hotový zjav. Najprv šokovala na olympiáde, kde s vysokým štartovým číslom brala zlato. V nedeľu ovládla super G opäť, keď vyhrala preteky Svetového pohára vo francúzskom Val d'Isere.

21.12.2020 07:48
Ester Ledecká Foto: ,
Češka Ester Ledecká.
debata (32)

Po pretekoch sa rozrozprávala pre českých novinárov. Povedala aj zopár zaujímavých vecí, ktoré by mohli zaujímať slovenskú verejnosť.

O českej hviezde sa vraví, že okrem super G a zjazdu dokáže zájsť skvele aj obrovský slalom. Tvrdí to jej doterajší tréner Ondřej Bank. Podľa neho by mohla dcéra populárneho speváka raz zaútočiť aj na veľký glóbus, na ktorý si brúsi zuby Vlhová. Má vraj minimálne na pódium.

Češka však má jeden veľký problém. Lyžiarske disciplína musí kĺbiť so snoubordom, na ktorom je tiež veľmi úspešná. „Potrebujem presvedčiť funkcionárov, aby neboli preteky v rovnakom termíne,“ priznala.

A čo vraví na sebavedomé slová Banka? „Zdá sa mi to skôr zábavné. Nuž, Ondřej mi vždy veril,“ dodala.

Téma sa zvrtla aj na hviezdy lyžiarskeho neba. Petru Vlhovú a Mikaelu Shiffrinovú. Češka má k Američanke rozhodne bližšie.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

„V pretekárskom poli je mnoho vynikajúcich lyžiarok. Napríklad Federica Brignone, Dominique Gisin, Wendy Holdener, Corinne Suter, Sofia Goggia, Ilka Stuhec, Marta Bassino… Petru moc nepoznám. Bližšie mám rozhodne k Mikaele Shiffrinovej,“ priznala.

Podľa Ledeckej je fajn, že sa Shiffrinová vrátila na svahy. Bez nej to vraj v kolotoči Svetového pohára nebolo ono. Téma smrti jej otca údajne stále rezonuje.

„Bol to strašný šok. Jeff bol skvelý chlap. Keď ma prepustili po operácii z nemocnice, zastavil sa pri mna doma v Copper Mountain, aby zistil, či je všetko v poriadku. Bol to neskutočne veselý a milý človek. Stretla som ho naposledy na konci januára na pretekoch v Bansku. Chcela som ho tam predstaviť mojej mamičke, ktorá ho poznala len z videnia. Chcela mu poďakovať, ako senzačne sa o mňa v Amerike postaral, lenže minuli sa niekde v dave. A na najbližších pretekoch už nebol … Písala som si s Mikaelou, je veľmi statočná a silná. Je to smutné,“ dodala.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Ester Ledecká