Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledné preteky pred Vianocami. Vlhová píše rozprávku, dá si ďalší darček?

Práca chvatná, málo platná - vravieva sa. Niekedy v zamestnaní prejde. Lenže keď sa bežným "smrteľníkom" vypomstí, príde napomenutie, pokuta či výpoveď. Dobre si to uvedomuje aj Petra Vlhová.

20.12.2020 07:37
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v cieli zjazdu vo Val d'Isére.
debata (1)

Hoci nemá fixnú pracovnú dobu a ani jej nehrozia spomínané postihy, nemá čas na ulievanie sa. Jediné, komu by tým uškodila, by bola ona sama. Napríklad slabými výsledkami v náročnom kolotoči Svetového pohára alpských lyžiarok, či ťažkým zranením.

Že nejde iba o maľovanie čerta na stenu sa ukázalo v piatok. Na prvý štart v sezóne sa postavila Nicole Schmidhoferová. Pre jednu z najlepších a najskúsenejších Rakúšaniek to boli aj posledné preteky v ročníku.

Nezvládla azda najnáročnejšiu časť zjazdu vo Val d'Isére. Vo viac ako stokilometrovej rýchlosti narazila do ochrannej siete. Tridsaťjedenročná lyžiarka ju prerazila a skončila v nemocnici. S odreninami na tvári, vážne poškodeným kolenom…

Nebola jedinou, ktorá v danej časti spadla a preto organizátori v sobotňajších druhých pretekoch posunuli problematickú bránu o dva metre.

„Možno som niekedy aj rada, že neviem na lyžiach takto zariskovať,“ vravela Vlhová pre RTVS.

Napriek tomu, že je líderkou Svetového hodnotenia, v zjazde je novickou. Nedostatok tréningových jednotiek, najazdených kilometrov, skúseností či odvahy pustiť lyže nateraz znamenajú, že v zjazde musí tvrdo bojovať o miesto v bodovanej tridsiatke.

„Mám v sebe rýchlosť, ale potrebujem viac skúseností. Už v predošlej sezóne som dokázala, že dokážem zabodovať aj na dlhých lyžiach,“ doplnila Vlhová.

To je fakt. V zjazde už bola štvrtá, šiesta i ôsma. Dnes (od 11.00) ju čaká superobrovský slalom. Na trať pôjde ako desiata. V kombinácii častejšieho zatáčania vo veľkej rýchlosti jej už prinieslo štvrtú, šiestu i deviatu pozíciu.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

Ani v tejto disciplíne ešte nevie kresliť učebnicové oblúky okolo brán tak, ako to robí v klasickom či obrovskom slalome. Chce to cvik.

„Teším sa, lebo to bude pomalšia trať a budem tam môcť využiť svoju techniku. Musím si urobiť dobrú prehliadku. Spravím maximum pre dobrý výsledok,“ uzavrela Vlhová.

Akiste by bodový zisk zo super G bol ďalším pekným vianočným darčekom v zasneženej rozprávke, ktorú Liptáčka píše od začiatku sezóny…

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2020/2021