Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rakúšanka mala nepríjemný pád, preletela sieťou

Rýchlosť má v krvi. Vlani pokorila ženský rekord v zjazde, keď dosiahla maximálku 217,590 km/h.

18.12.2020 11:17
Francúzsko Lyžovanie SP zjazd ženy Schmidhofer Foto: ,
Rakúsku lyžiarku Nicole Schmidhoferovú odnášajú po páde počas zjazdu Svetového pohára vo francúzskom stredisku Val d'Isere.
debata

V piatok dopoludnia Nicole Schmidhoferová na rýchlosť doplatila. Ako jedna z favoritiek zjazdu SP vo Val d'Isere nezvládla jednu zo zákrut, preletela ochrannou bariérou a skončila medzi stromami.

Rakúšanku po nepríjemnom páde zviezli zdravotníci na saniach do cieľového priestoru. Podľa informácií denníka Kronen Zeitung bola počas prevozu pri vedomí a lekári rozhodli, že nie je potrebný vrtuľník na prevoz do nemocnice.

Preteky boli prerušené na 15 minút, na štarte v tom momente čakala aj Petra Vlhová. Slovenka sa napokon spustila na trať s číslom 14 a po opatrnej jazde dosiahla trinásty najlepší čas so stratou 2,36 s na líderku.

Na rovnakom mieste neskôr spadli aj šampiónka SP z minulej sezóny Federica Brignoneová i Američanka Alice McKennisová. Na rozdiel od Schmidhoferovej prišli do cieľa po svojich.

Preteky sa napokon skončili triumfom Švajčiarky Corinne Suterovej, ktorá slávila svoj tretí triumf kariéry. Držiteľka malého glóbusu za predchádzajúcu zimu zdolala o 11 stotín Talianku Sofiu Goggovú, tretia skončila Američanka Breezy Johnsonová (+0,20 s).

Petra Vlhová v prvom zjazde sezóny bodovala, keď skončila na 26. mieste.

debata chyba