Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi reagujú na trest: Zobrali nám vlajku, ale nie našu hrdosť!

Štvrtkové rozhodnutie Športového arbitrážneho súdu (CAS) v súvislosti s účasťou, resp. neúčasťou ruských športovcov na olympiádach vyvolalo vlnu reakcií.

18.12.2020 07:51
rusko doping Foto: ,
Ruskí športovci na ZOH 2014 v Soči.
debata (10)

Rusi nebudú môcť pod svojou vlajkou štartovať na OH 2020 v Tokiu a ZOH 2022 v Pekingu. Po odvolaní Ruska proti štvorročnému dištancu CAS znížil trest na polovicu.

Športovci, ktorí sa nedopustili dopingového prehrešku, budú môcť na najväčších podujatiach štartovať so štatútom „nezávislých“ a bez národných symbolov, podobne ako na zimnej olympiáde 2018 v Pjongčangu.

Najväčšie dopingové škandály v histórii športu Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Alberto Contador (Španielsko/cyklistika) -...

„Stane sa len to, že našich športovcov to ešte viac namotivuje. Je to nefér, pretože väčšina našich športovcov má čisté dopingové záznamy,“ uviedol prezident Ruskej zápasníckej federácie Michail Mamiašvili, ktorý dodal:

„Je nám ľúto, že nebudeme môcť súťažiť pod našou vlajkou. Môžu nám ju zobrať, ale nevezmú nám našu hrdosť. Naši starí otcovia zabezpečili mier na celom svete, keď vyhrali vojnu. Svet by nám mal byť vďačný.“

Jelena Vialbeová, šéfka Ruského zväzu bežeckého lyžovania, naznačila, že MOV rozhodol na základe dvojitých štandardov.

„Môžeme vyjadriť spokojnosť s tým, že nám trest znížili na polovicu. Rozhodnutie o treste však považujem za nespravodlivé. Akoby niekto rozhodol na základe dvojitých štandardov,“ povedala legendárna bežkyňa na lyžiach.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Rusko #MOV #čas