Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

SLA reaguje na stratu štatútu. Obrátila sa na orgány činné v trestnom konaní

V utorok odobralo ministerstvo školstva Slovenskej lyžiarskej asociácii (SLA) štatút národného športového zväzu. Reakcia na seba nenechala dlho čakať.

16.12.2020 17:55
Ivan Ivanič Foto: ,
Prezident Slovenskej lyžiarskej asociácie Ivan Ivanič.
debata (28)

SLA podľa kompetentných údajne porušila niekoľko nariadení Zákona o športe. Navyše, podľa jeho informácii z Informačného systému športu už neháji záujmy väčšiny lyžiarov – športovcov.

Kvôli tomu sa ministerstvo rozhodlo SLA odobrať štatút národného športového zväzu na dobu, kým sa situácia nevyrieši. SLA na celú situáciu zareagovala stanoviskom na facebookovom profile.

"Štátny tajomník MŠVVaŠ poškodil celé generácie lyžiarov. Do dnešného dňa sme nedostali jediný dokument z ministerstva, napriek tomu, že sme žiadali o stretnutia a aj o písomné vyjadrenie.

Máme iba mediálne správy od štátneho tajomníka a skupinky okolo neho. Takto si ministerstvo predstavuje korektnú komunikáciu? Takéto praktiky tu neboli ani za dávnej či nedávnej minulosti.

Slovenská lyžiarska asociácia sa ohradila voči týmto praktikám a obrátila sa na orgány konajúce v trestnoprávnych záležitostiach.

Video

Slovenská lyžiarska asociácia bude vždy robiť všetko pre rozvoj lyžovania detí, mládeže a juniorov, ako to nastavila v posledných dvoch rokoch pod vedením Ivana Ivaniča a bude hájiť záujmy svojich členov," uviedla SLA.

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Zväz slovenského lyžovania #Slovenská lyžiarka asociácia