Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Definitívny návrat Mikaely. Talianky budú hrýzť, no je tu Slovenka

Ohlasy médií na suverénne víťazstvo americkej lyžiarky Mikaely Shiffrinovej v pondelkovom obrovskom slalome v Courcheveli.

14.12.2020 22:11
debata (3)
Dojatá Mikaela Shiffrinová v cieli obrovského... Foto: SITA/AP, Marco Trovati
Mikala Shiffrinová Dojatá Mikaela Shiffrinová v cieli obrovského slalomu v Courcheveli.

orf.at: Opäť našla cit pre pretekanie a odrazila útok Talianok. Mikaela Shiffrinová v pondelok neoslávila len 67. triumf vo Svetovom pohári, ale aj comebackové víťazstvo. Americká hviezda skončila minulú sezónu predčasne a po návrate hľadala formu.

AP: Mikaela Shiffrinová vyhrala v slnečných francúzskych Alpách prvé preteky SP od smrti otca. Američanka často hovorila o svojom smútku a hľadala motiváciu. Svojím 67. víťazstvom sa posunula na tretie miesto historických tabuliek a vyrovnala Marcela Hirschera.

Pred nimi je Lindsey Vonnová (82 výhier) a Ingemar Stenmark (86). Líderka Svetového pohára Petra Vlhová v zložitom úseku nedokončila, od cieľa ju delili štyri bránky.

Dojatá Mikaela Shiffrinová po víťazstve Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Dojatá Mikaela Shiffrinová v cieli...

kurier.at: Mikaela Shiffrinová vo Svetovom pohári vyrovnala Marcela Hirschera. Najrýchlejší čas v 2. kole zaznamenala Katharina Liensbergerová, ktorá skončila piata, Stephanie Brunnerová bola po prvej jazde štvrtá. Celková líderka SP Slovenka Petra Vlhová a sobotňajšia víťazka obráku Talianka Marta Bassinová nedokončili.

Neveitalia: Mikaela Shiffrinová (ktorá nebude vo Val d'Isère) definitívne vstupuje do hry. Petra Vlhová stála na pódiu päťkrát v piatich pretekoch, no teraz skončila za Američankou.

Vieme, že tá sa bude sústrediť na technické disciplíny, no nemôžeme ju vyškrtnúť spomedzi adeptiek na veľký glóbus. Brignoneová a Bassinová budú pri preladení na rýchlostné disciplíny pripravené hrýzť, no Vlhová vo Val d'Isère nebude chýbať…

L'Equipe: Mikaela Shiffrinová pred dnešným úspechom naposledy triumfovala v januári – len niekoľko dní pred tragickou smrťou jej otca. Päťnásobná majsterka sveta sa zdôverila, že si prešla ťažkým obdobím a priznala, že na začiatku sezóny nie je na top úrovni.

Tessa Worleyová dala zabudnúť na 12. priečku zo soboty a bravúrne zareagovala, čo jej vynieslo pódium.

MTI: Najväčšia lyžiarska hviezda súčasnosti Mikaela Shiffrinová sa dočkala víťazstva po 323 dňoch v odloženom obrovskom slalome v Courcheveli. V cieli sa rozplakala a poskytla rozhovor, v ktorom zdôraznila, že z tohto úspechu má úžasné pocity.

V celkovom hodnotení SP zostala prvá Petra Vlhová, ktorá nedokončila prvé kolo, Talianka Marta Bassinová vypadla v druhom.

iDnes.cz: Američanka Mikaela Shiffrinová oslavuje prvé víťazstvo v sezóne a celkovo 67. v kariére. Tým sa dotiahla v historických tabuľkách na tretieho Rakúšana Marcela Hirschera. Je to zároveň jej premiérový triumf od februárového úmrtia otca.

Suverénka úvodu sezóny a vedúca žena priebežného poradia SP Petra Vlhová prvýkrát v ročníku chýbala na stupňoch víťazov a po vypadnutí v prvom kole nebodovala.

Majsterka sveta v obrovskom slalome pri svojej jazde v prvom kole na Shiffrinovú strácala, na treťom medzičase päť desatín, nakoniec minula predposlednú bránku. Pred vypadnutím mala z piatich pretekov v sezóne tri výhry a dve tretie miesta.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová