Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová prosí fanúšikov. Zmeníte budúcnosť lyžovania i tú moju

Po otvorených útokoch nastala zákopová vojna. Kým sa nevyrieši, patronát nad elitnými slovenskými lyžiarmi má Slovenský olympijský výbor.

11.12.2020 05:59
Finland Alpine Skiing World Cup Vlhová Foto: ,
Lyžiarka Petra Vlhová.
debata (22)

Slovenská lyžiarska asociácia (SLA) si podľa zástupcov štátu neplní svoje povinnosti voči športovcov a trénerom tak, ako by mala.

Preto sa momentálne pracuje na tom, aby jej odobrali štatút národného športového zväzu. Na ten netrpezlivo čaká Zväz slovenského lyžovania.

Video

Jeho tvorcami sú otcovia, ktorí vlastnými silami i vďaka hypotékam vychovali zo svojich detí lyžiarov, ktorých poznajú aj vo Svetovom pohári – Timotej Zuzula, Tomáš Žampa a Igor Vlha.

Nevedno, ako bitka SLA a ZSL dopadne. Dôležitým ukazovateľom bude aj počet členov, ktorým obe hnutia budú disponovať.

Faktom je aj to, že nový zväz má na svojej strane veľmi silného spojenca. Takého, za ktorým pôjdu masy.

Petra Vlhová je momentálne najlepšou lyžiarkou Svetového pohára – cez víkend ju čakajú dvoje preteky obrovského slalomu v Courcheveli – a zo svojej pozície otvorene podporila ZSL.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

"Určite viete, aká je momentálne situácia ohľadom nového zväzu – ZSL. Týmto by som vás, mojich fanúšikov, chcela vyzvať aby ste sa pridali do nového zväzu.

Pomôžete nám zmeniť budúcnosť. Potrebujeme čo najviac členov, chcem vás poprosiť preto poprosiť, aby ste sa prihlásili. Pomôžete zmeniť aj moju budúcnosť, aby som sa mohla sústrediť na lyžovanie.

Budem veľmi šťastná, ak to urobíte a pomôžete. Ďakujem," odkázala Vlhová svojim verným prostredníctvom sociálnych sietí.

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Slovenská lyžiarska asociácia #Zväz slovenského lyžovania