Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová reagovala na zrušený štart. Nedeľa aj bez Žampovcov

Organizátori pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Santa Caterine preložili nedeľňajší obrovský slalom mužov na pondelok.

06.12.2020 07:17
St. Moritz, sneh Foto: ,
Nádielka snehu v St. Moritzi, kde sa mali uskutočniť preteky super G žien.
debata

Jury sa vzhľadom na očakávané silné sneženie v talianskom stredisku chcela vyhnúť ohrozeniu zdravia lyžiarov a už v nedeľu ráno rozhodla o presune pretekov, informovala agentúra APA.

V sobotu sa z triumfu v prvom obrovskom slalome tešil Chorvát Filip Zubčič. Životný výsledok v tejto disciplíne dosiahol Adam Žampa, ktorý skončil siedmy.

Žampovci uspeli v Santa Caterine Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Adam Žampa počas 2. kola obrovského slalomu v...

Zdolal dvoch elitných Nórov – obhajcu veľkého glóbusu Aleksandra Aamodta Kildeho i úradujúceho majstra sveta v „obráku“ Henrika Kristoffersena.

Nedeľňajší program Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní kompletne padol za obeť nepriaznivému počasiu. Už od sobotného večera je známe, že vo švajčiarskom St. Moritzi sa neuskutoční ani druhý plánovaný ženský super G novej sezóny.

Čo sa týka dvoch neuskutočnených ženských súťaží v super G, FIS by chcela nahradiť minimálne jednu. Vzhľadom na nabitý decembrový program to však bude možné najskôr v januári v niektorom z týchto troch dejísk – St. Anton, Crans Montana, Garmisch-Partenkirchen.

Dôvodom zrušenia súťažného víkendu v St. Moritzi bolo silné sneženie a vietor, ktorých následkom vzniklo aj lavínové nebezpečenstvo. Preto v oblasti St. Moritzu uzavreli všetky lyžiarske svahy.

Nádielka snehu v St. Moritzi zrušila super G žien Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Zasnežené auto francúzskeho tímu v St. Moritzi,...

Podľa FIS situáciu takto vzniknutú situáciu vyhodnotil Inštitút lesov, snehu a lavín v Davose. Hlavný riaditeľ ženských pretekov FIS Peter Gerdol už v sobotu vylúčil prípadnú náhradu pretekov v pondelok.

„Jasne sa vyjadrili, že blokujú celý kopec. Vôbec nebolo možné dostať sa do miesta štartu a lyžovať tam. Tieto veci sú dôležitejšie ako naše preteky,“ cituje Gerdola portál ORF.

„Správa o zrušení pretekov ma zastihla ešte v posteli. Potešila som sa. Napadlo veľmi veľa snehu a podmienky sú naozaj zlé. Krátky oddych som využila na kondičný tréning v posilňovni,“ uviedla Petra Vlhová pre RTVS.

Petra Vlhová vyhrala aj paralelný obrovský slalom Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová (uprostred) po víťazstve v Lechu....
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Adam Žampa #Santa Caterina