Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kovbojka na SLA. Malo dôjsť k fyzickému napadnutiu pracovníčky

Slovenská lyžiarska asociácia, ktorej hrozí odobratie štatútu národného športového zväzu, v stredu popoludní informovala o incidente, ktorý sa mal v rovnaký deň odohrať na jej pôde.

02.12.2020 14:43
SLA logo Foto:
Slovenská lyžiarska asociácia.
debata (22)

Stanovisko, ktoré SLA zverejnila na svojom facebookovom profile, prinášame v pôvodnom znení a bez redakčných úprav:

"Toto je nová kultúra a smer, ktorý presadzuje Peter Bendík st., Jana Palovičová a spol. s požehnaním ministerstva?

Žiadame TV Markíza o vysvetlenie situácie, ktorá sa udiala pred niekoľkými minútami v priestoroch sekretariátu SLA:

Do priestorov sekretariátu SLA neoprávnene vnikol Peter Bendík st. a dve ženy, ktorým asistoval kameraman TV Markíza napriek tomu, že boli upozornení, že je sekretariát z technických príčin zatvorený – čo je uvedené na stránke SLA, pretože zamestnanci sekretariátu pripravovali podklady pre kontrolu z Ministerstva financií."

"Štáb Markízy nerešpektoval upozornenie pracovníčky sekretariátu a vnikol do priestorov sekretariátu s cieľom natočiť senzáciu.

Pri tomto neoprávnenom vniknutí do súkromných priestorov asociácie bola fyzicky inzultovaná pracovníčka sekretariátu SLA a boli porušené pandemické hygienické opatrenia, nakoľko v priestoroch sekretariátu sa mohli nachádzať len osoby zo sekretariátu.

Žiadame, aby sa TV Markíza za takéto správanie svojho zamestnanca ospravedlnila a vyzývame ju, aby natočené zábery nezverejnila. V opačnom prípade budeme nútení podniknúť právne kroky a obrátiť sa aj na Políciu SR. V každom prípade však musíme informovať MZ SR o porušení Nariadení vlády SR."

Bendík reaguje

Denník Pravda získal aj reakciu Petra Bendíka staršieho, ktorú vám tiež ponúkame v plnom znení:

"Vážená lyžiarska rodina,

dnes 02.12.2020 som bol osobne odovzdať oznámenie o ukončení príslušnosti (členstva) fyzickej osoby, v sídle Slovenskej lyžiarskej asociácie /SLA/ na Karpatskej ulici v Poprade.

Hneď pri hlavnom vstupe do budovy ma na recepcii pracovník bezpečnostnej služby upozornil, že predsedníctvo SLA si neželá a zakázalo všetkým osobám, ktoré smerujú na sekretariát SLA /6 posch. v budove/ osobné návštevy.

AJ napriek tomu som sa dostal ku dverám SLA, kde som bol prekvapený, že na ich dverách už chýbali tabuľky s označením inštitúcie a pracovných hodín.

Následne som zaklopal na dvere. Pracovníčka SLA mi otvorila so slovami, že od štatutárov SLA, má zákaz prijímať a potvrdzovať akúkoľvek poštu smerujúcu na sekretariát SLA.

Pri tejto udalosti som bol ešte s ďalšími dvomi členkami OZ-SLA a kameramanom z TV Markíza. V kancelárii boli prítomní pán Karkošiak, Macušek, Kurcáb a štatutár a viceprezident pán Ján Garaj.

Na moju výzvu o snahe odísť a potvrdiť oznámenie o ukončení príslušnosti (členstva) fyzickej osoby, nakoniec štatutár pán Garaj sa odhodlal mi ju prevziať a následne aj písomne a razítkom potvrdiť, situácia sa vyhrotila a bola extrémne nervózna.

V súčasnosti všetci pracovníci organizácie SLA majú zákaz komunikovať s akýmikoľvek členmi SLA, taktiež čokoľvek podpisovať a prijímať na sekretariáte SLA, pričom chcem podotknúť, že občianske združenie Slovenská lyžiarska asociácia má byť otvorenou občianskou organizáciou, kde vstup a výstup z tejto organizácie je slobodnou voľbou každého člena – jednotlivca OZ- SLA.

Tento celý akt a incident zmapovala a nahrala kamera TV Markíza. Odporúčam si pozrieť dnešné Televízne noviny a šport, vysielané redakciou TV Markíza. Názor o dnešnom dianí sekretariátu SLA si urobte a vyhodnoťte po vzhliadnutí reportáže sami, dnes večer 02.12.2020."

22 debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #SLA