Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ďalšie štarty bez Shiffrinovej. Prečo vynechá aj St. Moritz?

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová po absencii v paralelnom obrovskom slalome v rakúskom Lech-Zürs vynechá aj nasledujúce dve podujatia Svetového pohára.

01.12.2020 13:30
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová v Levi.
debata

Trojnásobná celková víťazka SP nebude štartovať ani v oboch super G, ktoré sa uskutočnia najbližší víkend vo švajčiarskom stredisku St. Moritz (5. a 6. decembra).

Podľa agentúry DPA sa chce Shiffrinová viac sústrediť na točivé disciplíny. Rada by sa predstavila v oboch obrovských slalomoch, ktoré sú na programe 12. a 13. decembra vo francúzskom Courcheveli.

Dvadsaťpäťročná Američanka v januári prerušila uplynulý ročník SP po tom, ako jej zomrel otec, neskôr zasiahla do sezóny pandémia koronavírusu. Shiffrinovej nevyšiel návrat ani v úvode tejto zimy, keď ju pred prvými pretekmi v Söldene zastavilo zranenie.

Do súťažného diania po 300-dňovej prestávke sa vrátila vo fínskom Levi, kde skončila v slalomoch na druhom a piatom mieste, z triumfov v nich sa tešila Petra Vlhová.

Slovenka pridala ďalšie víťazstvo v paralelnom obrovskom slalome v Lech-Zürs a so ziskom 360 bodov si upevnila vedenie v celkovom poradí prestížneho seriálu. Piata Shiffrinová na ňu momentálne stráca 235 bodov.

Vlhovej triumfálny víkend v Levi Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová počas 1. kola slalomu v Levi.
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní