Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prítomným stuhla krv v žilách. Majster sveta sa nemohol postaviť

V sobotňajších pretekoch Svetového pohára v skokoch na lyžiach zažili prítomní vo fínskom stredisku Ruka dramatické chvíle.

29.11.2020 14:02
Daniel Andre Tande Foto: ,
Daniel Andre Tande počas letovej fázy. Pri dopade sa zranil.
debata

Hneď v úvodnej sérii skokov nepríjemne dopadol Nór Daniel Andre Tande. Pri pristátí sa mu odopla pravá lyža a niekoľko desiatok metrov sa iba s ľavou šmýkal dole svahom.

Keďže sa nedokázal bez pomoci postaviť, bol potrebný zásah zdravotníckeho personálu. Pomocou špeciálnych nosidiel 26-ročného rodáka z Narviku previezli k sanitke, kde mu vyšetrili pravé koleno. Neskôr sa krívajúc vrátil do šatne.

Prípadné zranenie by Tandemu mohlo zabrániť v štarte na blížiacich sa majstrovstvách sveta v letoch na lyžiach v slovinskej Planici, kde by mal obhajovať zlato spred dvoch rokov v nemeckom Oberstdorfe. Zdá sa však, že nakoniec by mohol byť v poriadku.

„Pád bol veľmi bolestivý, ale dúfam, že mám iba pomliaždené koleno. Dal som si kolenné väzy a meniskus vyšetriť v sanitke, ale úvodná prehliadka neukázala nič vážne,“ povedal Tande, ktorý figuruje v štartovej listine aj na nedeľňajšie preteky v Ruke. „Na bolesť som zvyknutý,“ dodal pre nórsku televíziu NRK, citoval ho portál sport.pl.

debata chyba
Viac na túto tému: #skoky na lyžiach #Daniel Andre Tande