Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sú z rovnakého sídliska. Vlhová mi pomáha, vraví Slovenka vo farbách Česka

Životný víkend má okrem Petry Vlhovej za sebou aj ďalšia lyžiarka z Liptovského Mikuláša. Martina Dubovská, ktorá reprezentuje Česko, si pripísala v Levi dvanáste a desiate miesto.

24.11.2020 06:24
debata
Martina Dubovská. Foto: instagram.com/martinadubovska
Dubovská Martina Dubovská.

Rodáčka z Třinca, ktorá je po otcovi Slovenka a žije na Liptove, potvrdila, že fínske Levi patrí medzi jej najobľúbenejšie strediská. Za polárnym kruhom sa v najlepšej tridsiatke umiestnila piatykrát v kariére.

„Ak by som zostala slovenskou reprezentantkou, dnes by som už možno nelyžovala. Nie som z bohatej rodiny, v Česku v tých časoch viac podporovali juniorov,“ povedala Dubovská v rozhovore pre Pravdu v roku 2016.

Vlhovej triumfálny víkend v Levi Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová počas 1. kola slalomu v Levi.

S výsledkami z Levi vyjadrila veľkú spokojnosť.

„Mám za sebou skvelý víkend. Mrzí ma len tá jedna stotinka, ktorá ma v nedeľu delila od ôsmeho miesta. Ale musím byť vďačná aj za to,“ uviedla pre Sport.cz

S Vlhovou, ktorá brala vo Fínske dve prvé miesta, sa poznajú už dlho.

„Samozrejme, poznáme sa, dokonca sme z rovnakého sídliska Podbreziny. Keď Petra prišla do cieľa, dala mi report z trate. Pre mňa to bola veľká pomoc, pretože som vedela, do čoho idem,“ vysvetlila Dubovská.

V Levi sa do súťažného kolotoča SP vrátila niekdajšia suverénka SP Mikaela Shiffrinová. V sobotu skončila Američanka druhá, v nedeľu piata.

„Všetci vraveli, že jazdí trochu inak, ja som jej jazdy ešte nevidela. Má za sebou veľmi ťažké obdobie, ale nepochybujem, že sa vráti silnejšia. Na druhú stranu, Petra jazdí super, teraz nemá konkurenciu,“ dodala Dubovská.

Svetový pohár alpských lyžiarok pokračuje vo štvrtok paralelným obrovským slalomom v rakúskom stredisku Lech Zürs.

debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Petra Vlhová #slalom #levi #Martina Dubovská