Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Helvéti smútia. Lyžiarska šampiónka podľahla vážnej chorobe

V sezóne 1982/83 vyhrala hodnotenie zjazdu vo Svetovom pohári alpských lyžiarok a vo Švajčiarsku ju vyhlásili za najlepšiu športovkyňu roka. Z krajiny cez víkend prišla smutná správa. Doris De Agostiniová zomrela po krátkej a vážnej chorobe. Mala 62 rokov.

23.11.2020 11:44 , aktualizované: 12:25
debata (2)

Ako informuje twitterové konto švajčiarskeho lyžovania, jedna z najväčších zjazdárskych postáv v krajine počas kariéry vyhrala osem pretekov SP, v roku 1978 získala aj bronz na majstrovstvách sveta v Garmisch-Partenkirchene.

Rodáčka z kantónu Ticino reprezentovala Švajčiarsko na zimných olympijských hrách v Innsbrucku 1976 aj o štyri roky neskôr v Lake Placid.

„Doris bola najdôležitejšou osobou v mojej kariére. Bez nej by som nebol nikým,“ cituje Blick dlhoročného trénera Fritza Zügera. „V apríli sme spolu oslávili jej narodeniny. A teraz je mŕtva. Odkedy mi jej sestra pred pár dňami povedala, že je vážne chorá, nespal som ani jednu noc,“ dodal.

Keď sa De Agostiniová dozvedela o krutej diagnóze, vyhlásila, že bude bojovať. „Toto sú najdôležitejšie preteky v mojom živote“ uviedla. Ťažký boj však napokon cez víkend prehrala.

S manželom Lucom Rossettim, bývalým hokejistom, mala dve deti. „Doris bola na svahu neskutočne odvážna, priam divoká. Doma však bola úplne iná. Jemná a milujúca,“ spomína Züger. „Pozerám si jej staré fotografie a smútim. Bude mi dlho trvať, kým sa dostanem z tohto šoku,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #alpské lyžovanie #Doris De Agostini