Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zjavná prevaha či majstrovské dielo. Svet reaguje na Vlhovej šou

Prečítajte si ohlasy internetových médií na víťazstvá Petry Vlhovej v úvodných dvoch slalomoch Svetového pohára 2020/2021 v zjazdovom lyžovaní vo fínskom Levi.

23.11.2020 07:49
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová na trati v Levi.
debata (8)

AP (USA): "Vlhovej dve víťazstvá za dva dni, Shiffrinová na druhom a piatom mieste. Slovenská šampiónka v nedeľu odolala výzve Michelle Gisinovej, s ktorou sa delila o líderskú pozíciu po prvom kole. Švajčiarka napokon zaostala o 31 stotín.

Shiffrinová mala na konci pretekov manko až 93 stotín. Američanka sa dostala prvýkrát mimo najlepšej trojky v slalome od januára 2018, keď vo švajčiarskom Lenzerheide nedokončila 2. kolo."

Vlhovej triumfálny víkend v Levi Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová počas 1. kola slalomu v Levi.

ORF (Rak.): „Vlhová zostala nezdolaná v Levi! Slovenka vyhrala v nedeľu aj druhý slalom novej sezóny a celkovo už v piatich slalomoch nepozná pocit prehry. Zatiaľ čo Shiffrinová skončila až piata a v druhom kole bolo na nej badať známky únavy, Vlhová bola očividne spokojná s tým, čo dosiahla za dva dni v lyžiarskom stredisku položenom 170 km nad severným polárnym kruhom.“

Neveitalia (Tal.): „Úžasná druhá jazda a Petra Vlhová víťazí v Levi aj v nedeľu. Skutočne majstrovské dielo v podaní slovenskej šampiónky na Čiernej zjazdovke. Zatiaľ čo v prvej jazde to bolo na rovnako s Michelle Gisinovou, druhá jazda ukázala zjavnú prevahu Vlhovej. Jednoducho perfektné.“

L'Equipe (Fr.): „Víťazná sobota a víťazná aj nedeľa. Petra Vlhová s nikým neprehrala nielen v Levi, ale v celom slalomovom roku 2020. Nedeľňajšie víťazstvo bolo piate v poradí a Mikaela Shiffrinová skončila až piata.“

Blick (Švaj.): "V slalomovej kriminálke v Levi Michelle Gisinová len tesne prišla o historické víťazstvo. Petra Vlhová po sobote triumfovala aj v nedeľu. Aj Wendy Holdenerová na štvrtom mieste bola rýchlejšia ako Mikaela Shiffrinová.

Stále platí, že posledná Švajčiarka s triumfom vo Svetovom pohári v slalome je Marlies Oesterová, ktorá 20. januára 2002 dosiahla v Berchtesgadene rovnaký čas ako Američanka Kristina Koznicková. Dnes má táto Bernčanka už 44 rokov a stále čaká na nasledovníčku."

IDnes.cz (ČR): „Aj druhý slalom v Levi opäť ovládla Vlhová, ale do elitnej desiatky sa dostala aj Dubovská. Zatiaľ čo česká lyžiarka obsadila v nedeľu skvelú desiatu priečku, slovenská hviezda zopakovala triumf zo soboty a zvýšila svoj náskok na čele Svetového pohára.“

Nemzeti Sport (Maď.): Petra Vlhová zvíťazila po úvodnom sobotňajšom slalome aj v tom nedeľňajšom. Keďže po prvom kole mala s Michelle Gisinovou zhodný čas, všetko nasvedčovalo tomu, že v druhom nás čaká vzrušujúca bitka. Dvadsaťpäťročná Vlhová ju zvládla s prehľadom. Mikaela Shiffrinová, ktorej začiatkom roka zomrel otec a na jeseň ju trápil chrbát, chýbala na slalomovom pódiu prvýkrát od januára 2018.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní