Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá pozícia! Vlhová zdolala v 1. kole aj Shiffrinovú

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skvele vstúpila do úvodného slalomu sezóny v Levi. V 1. kole zdolala kompletnú konkurenciu - vrátane rivalky Mikaely Shiffrinovej.

21.11.2020 10:29 , aktualizované: 11:00
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

Pred Američankou, ktorá obsadila druhú priečku, má zverenka talianskeho trénera Livia Magoniho náskok 15 stotín sekundy.

„Pocity sú dobré, aj keď vrchnú časť som mala pomalšiu. Potom som sa rozbehla a strmú časť som zašla dobre. Stále však môžem ísť lepšie. Zanalyzujem video a uvidím, kde sa môžem zlepšiť,“ vravela po prvom kole Vlhová v rozhovore pre RTVS.

Slovenka pochválila aj organizátorov v Levi, ktorí podľa nej pripravili v neľahkých podmienkach výbornú trať.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

„Je kvalitná, hoci na štarte trochu fúkalo. Počas jazdy som to však necítila,“ hovorila Liptáčka.

Jej zradné zákutia boli v podstate len v strede svahu, ale dosť sa dalo stratiť aj v pomerne zatvorenom odpichu zo štartovej búdky.

Inak však bola trať mimoriadne rytmická a vyžadovala si tie najvyššie technické zručnosti s minimálnou chybovosťou.

Týmto spôsobom sa v prvej jazde presadili dva odlišné slalomárske štýly, Vlhová predviedla agresivitu v dynamike a Shiffrinová precíznosť a ľahkosť zrýchľovania v oblúkoch. Ďalšie pretekárky zaostali o viac ako sekundu na vedúcu Slovenku.

Druhé kolo štartuje vo Fínsku o 13.15. Sledovať ho s nami môžete naživo. V ňom bude mať Vlhová menšiu výhodu, keďže trať postaví jej tréner.

„Trénovali sme stále tú istú trať, čiže je to pre mňa výhoda. Budem sa snažiť z toho vyťažiť maximum. Uvidíme, ako to dopadne,“ dodala Vlhová.

Iba 25-ročná zjazdárka súťaží síce v ére multirekordnej a fenomenálnej Shiffrinovej, sama však v strednom kariérovom veku atakuje zaujímavé méty.

V sobotu v prvom z dvoch víkendových slalomov mohla dosiahnuť svoje pätnáste víťazstvo v pretekoch SP, čo sa veličinám ako Perrine Pelenová, Anna Veithová, Sonja Nefová, či Isolde Kostnerová podarilo za celé ich súťažné dráhy.

Rovnaký počet triumfov má na konte aj 30-ročná Federica Brignoneová, víťazka vlaňajšieho SP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #levi #Mikaela Shiffrinová