Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová: Neriešim návrat Shiffrinovej. Mám najvyššie ambície

Viac ako mesiac čakala na druhé preteky v sezóne. Sama tvrdí, že pauza bola dlhá a nevie sa ich dočkať. Petru Vlhovú čaká v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok zaujímavý víkend.

20.11.2020 06:03
Petra Vlhová Foto: ,
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová vyhrala úvodný slalom sezóny 2017/18 Svetového pohára. Pódiovú radosť vo fínskom Levi si vychutnala aj v spoločnosti Mikuláša a sobov.
debata

Vo fínskom Levi ju v sobotu a v nedeľu (od 10.15 je na programe prvé kolo, o tri hodiny neskôr druhé) čakajú dva slalomy.

Jazda pomedzi najhustejšie osadené bránky je jej srdcovkou. Na atypický pretekársky víkend sa naladila tretím miestom v obrovskom slalome v Söldene 17. októbra.

"Iste mi tretie miesto pomohlo z hľadiska psychiky. Som istejšia. Prestávka bola naozaj dlhá. Celý čas som však trénovala – týždeň doma a dva a pol týžďna vo Fínsku. Rýchlo mi to ubehlo.

Môj slalomový prejav možno bude iný. Veľa sme trénovali techniku. Štýl mám stále rovnaký a verím, že bude rýchlejší," povedala Vlhová vo videu, ktoré médiám zaslal jej brat a manažér Boris Vlha.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

Aj napriek vlaňajšiemu smolnému špicaru a vypadnutiu v druhom kole má na Levi výborné spomienky. Málokde sa jej podarilo to, čo tam. Stáť na všetkých troch stupňoch víťazov.

"Minulý rok to bola škoda, ale už je to za nami. Cítim sa lepšie. Verím, že to všetko dobre dopadne.

K Levi mám pozitívny vzťah. Mám tento kopec rada. Vyhrala som tu a aj bola na pódiu," pokračovala Vlhová.

V Laponsku to vyzerá tak, že by sa popri trati a na tribúnach mali objaviť aj diváci.

"Teším sa, ale sústredím sa na preteky. Po minulé roky tu nebola atmosféra až taká, že by som to nejako výrazne cítila. Bola by som radšej, keby tu boli moji blízki.

Nikdy sa nešli v Levi dvoje preteky. Je to však rovnaké, ako keď som predtým cez víkend jazdila v jeden deň slalom a v druhý deň obrák," doplnila Vlhová.

Video

Druhé kolo sobotňajšieho slalomu bude stavať jej tréner Livio Magoni. S akými cieľmi teda pôjde Vlhová do oboch pretekov?

„S tými najvyššími. Keď stavia môj tréner, je to istá výhoda. Verím, že po prvom kole budem mať dobrú pozíciu a v druhom mi to sadne,“ prezradila.

Do kolotoča Svetového pohára by sa mala vrátiť aj Mikaela Shiffrinová, ktorá absentovala kvôli zranenému chrbtu. Vlhová má na jej návrat jasný pohľad.

„Úprimne? Neriešim to. Či by prišla alebo nie, moja situácia by bola rovnaká,“ uzavrela Vlhová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2020/2021