Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliani podcenili vírus. Nad Jasnou i Vlhovej sezónou sa zmráka

Potrebovala reštart. Po týždni trénovania v Levi sa Petra Vlhová so svojim tímom vybrala do Suomu. Aj tam žijú soby a Laponci, ale najmä - sú tam vynikajúce podmienky pre prípravu na technické disciplíny a pokoj.

03.11.2020 17:39
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová s trénerom Liviom Magonim.
debata (2)

Vlaňajšia príjemná skúsenosť s lyžiarskym strediskom neďaleko obce Kemijärvi presvedčila členov Vlha Ski Teamu, aby sa do Suomu vrátili aj tento rok.

Rakúske i talianske médiá v tom vidia jasný zámer. Mať pokoj na prípravu, s nikým sa netlačiť na kopci, neukázať svoju silu a taktiež znížiť riziko nákazy koronavírusom.

Vlhová sa do Suomu vybrala pred niekoľkými dňami. Po prvých pretekoch v rakúskom Söldene – v obrovskom slalome obsadila 17. októbra tretie miesto – sa tri dni pripravovala na ľadovci Rettenbach.

Následne sa vrátila domov do Liptovského Mikuláša a po kondičnej príprave zamierila do krajiny tisícich jazier.

Z Fínska sa chce presunúť na druhé kolo Svetového pohára alpských lyžiarok do rakúskeho strediska Lech, kde je na programe jediná súťaž v paralelnom slalome v tejto sezóne.

„Petra má najvyššie ambície v každých pretekoch,“ povedal Pravde kondičný tréner Šimon Klimčík.

„Je veľmi silná v paralelných disciplínach i v tých ostatných. Ak chceme vyhrať veľký glóbus, inak to ani nemôže byť,“ doplnil asistent hlavého trénera Livia Magoniho Matteo Baldissarutti.

Z rodnej krajiny spomínaných dvoch členov Vlhovej tímu však prichádzajú nepríjemné správy. Počet nakazených osôb v Taliansku znova dosahuje vysoké čísla.

Včera vírusu podľahlo 233 ľudí, nakazilo sa ním viac ako 22-tisíc ľudí. Ešte horšie je to vo Francúzsku – 416 mŕtvych, viac ako 52-tisíc pozitívne testovaných.

„Nad väčšinou pretekov visí podľa mňa otáznik. Situácia je desivá,“ nechal sa počuť bývalý lichtenštajnský zjazdár Marco Büchel, cituje ho sport.ch.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

Podľa talianskeho novinára Andreasa Vieidera sa zmráka nad celou sezónou Svetového pohára 2020/21, ktorý mal v marci zavítať aj do Jasnej pod Chopkom.

Ružovo nevidí ani možnosť Vlhovej obhajovať na MS 2021 kompletnú medailovú zbierku zo svetového šampionátu v Aare.

„Taliani boli v lete veľmi neopatrní a teraz im to vírus vracia. Myslím si, že sa preteky vo Val Gardene a Alta Badii neuskutočnia. To isté platí aj o majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo,“ vyhlásil Vieider.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2020/2021