Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Každý chce dnes vyzerať lepšie ako v skutočnosti. Už to takto ďalej nešlo

Prostredníctvom knihy Jiná Gabriela Koukalová otvorila svoju trinástu komnatu. Pred dvomi rokmi v nej prehovorila o problémoch s poruchou príjmu potravy a vážnych psychických ťažkostiach. Mnohí vtedy tvrdili, že už nevie, ako zaujať. Bývalá biatlonová hviezda však neľutuje.

30.10.2020 09:07
Gabriela Koukalová Foto: ,
Gabriela Koukalová počas ZOH v Soči.
debata (2)

"Prišli mi stovky či tisíce mailov od ľudí, ktorým som pomohla. Čím väčší je časový odstup, tým viac si uvedomujem, že to bolo správne rozhodnutie. Verím, že to celé malo zmysel.

Naozaj si myslíte, že človek ako ja by potreboval v čase najväčšej slávy zaujať spôsobom, ktorý zničí jeho mediálny obraz a pripraví sa dobrovoľne o prácu a spolupráce so sponzormi ako zo sna?

Človek by mal hovoriť pravdu, aj keď je krutá. Teraz mám čistý stôl. Pomohla som, niektorí nevedia, ako s tým bojovať. Teraz mám vďaka tomu iný život," priznala Koukalová v rozhovore pre MF Dnes.

Neočakávala, že rozdiel medzi životmi športovcov a bežných ľudí bude taký markantný.

„Vo športe je zakorenený zmysel fair play. S touto skúsenosťou som vyrazila do života po kariére. Zistila som, že takto svet nefunguje. Keď prejavíte dobrú vôľu, často si na vás niekto zgustne. Je to džungľa, v ktorej sa učím pohybovať,“ porovnávala Koukalová.

Dvojnásobná strieborná olympijská medailistka, držiteľka jedného veľkého krištáľového glóbusu a ôsmich malých momentálne pracuje na plný úväzok. S biatlonom to nemá absolútne nič spoločné, čo jej vyhovuje.

„Skúšam to v televízii. Neviem, ako mi to ide, ale rozhodne ma to baví. Dostala som šancu navrhovať aj šperky. Vyštudovala som design na strednej škole. Teším sa, že som dostala takúto šancu,“ prezradila Koukalová.

Keď vyšla jej kniha v roku 2018, v priebehu niekoľkých dní ju opustili viacero blízki ľudia i všetci sponzori. Nikto s ňou nechcel mať nič spoločné. Prečo? Koukalová má na to svoj názor.

"Žijeme vo svete, v ktorom chce každý vyzerať lepšie ako v skutočnosti. Roky som žila rovnako, ale chcela som s tým skoncovať. Niektorí ľudia mi z ničoho nič prestali zdvíhať telefóny. Čelila som nadávkam na ulici.

Dlho som sa kvôli tomu trápila, ale už je to za mnou. Teraz už spočítam priateľov na prstoch," doplnila Koukalová.

Očarujúca v každom smere: Gabriela Koukalová Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Gabriela Koukalová.

Na televíznych obrazovkách sa možno bude objavovať pod dievčenským menom Soukalová. S manželom Petrom sú rozvedení.

„Je to pre mňa prehra a ja na ne nie som zvyknutá. Bolo medzi nami veľa rozdielov. Videli sme ich, až keď sme spolu bývali častejšie,“ uzavrela Koukalová.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Gabriela Koukalová