Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Má bolesti chrbta. Vlhovej rivalka Shiffrinová musela odložiť návrat na svahy

Sölden. Krásna obec v Tirolsku. Domov pre takmer štyritisíc Rakúšanov. A tradične aj prvá zastávka Svetového pohára v alpskom lyžovaní.

09.10.2020 15:17
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová oslavuje triumf v Záhrebe, v pozadí je Mikaela Shiffrinová.
debata

Už o osem dní sa na ľadovci Rettenbach otvorí sezóna 2020/21. Pre Petru Vlhovú, ktorá sa od dnes bude pripravovať na Hintertuxe, symbolizuje útok na tie najvyššie méty.

Podľa informácií z Ski Teamu Vlha chce slovenská superhviezda zaútočiť na veľký glóbus a na budúcoročných majstrovstvách sveta v Cortine d'Ampezzo zaútočiť minimálne na jeden cenný kov.

Do februára je však času dosť, najlepšie lyžiarky a lyžiari sveta si svoju formu najskôr otestujú v Söldene. Ženy netypický ročník sprevádzaný prísnymi hygienickými opatreniami otvoria 17. októbra pretekmi v obrovskom slalome.

Osem dní pred štartom prišla prekvapujúca správa z amerického tímu. Mikaela Shiffrinová musela odložiť svoj návrat na súťažné zjazdovky. Nepredstavila sa na nich od januára 2020, teda od tragickej smrti jej otca Jeffa.

"O týždeň sa začne nová sezóna Svetového pohára. Žiaľ, ja pri ňom budem chýbať. Narazila som si chrbát a lekári mi odporučili oddych.

Môj stav sa zlepšuje každým dňom, ale po ôsmich nepretržitých štartoch v Söldene, si preteky pozriem iba ako divák, ktorý povzbudzuje svojich reprezentačných kolegov.

Je to frustrujúce a čudné. Zranenie nie je vážne, čoskoro sa vrátim na štart," odkázal svojim priaznivcom Shiffrinová na facebooku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní