Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez zmeny. Na čele lyžiarov zostávajú Ivanič s Mersichom

Na Konferencii Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) v Banskej Bystrici sa nepodarilo odvolať prezidenta Ivana Ivaniča, viceprezidenta Marina Mersicha a tiež člena predsedníctva Patrika Dluhoša.

04.09.2020 13:06
Marino Mersich Foto: ,
Viceprezident Slovenskej lyžiarskej asociácie Marino Mersich.
debata

Až dve tretiny delegátov návrh skupinky z prostredia alpských lyžiarov nepodporili. Nakoniec boli prijaté všetky zákonom stanovené dokumenty väčšinou členov delegátov.

Informuje o tom SLA v tlačovej správe pre médiá.

Hlavnou témou odloženej konferencie boli voľby zástupcu severskej kombinácie a skokanov na lyžiach do Predsedníctva SLA a tiež voľby podpredsedu Disciplinárnej komisie SLA a Orgánu pre riešenie sporov SLA.

Prezident Slovenskej lyžiarskej asociácie Ivan... Foto: SITA, Alexandra Čunderlíková
Ivan Ivanič Prezident Slovenskej lyžiarskej asociácie Ivan Ivanič.

Nemenej dôležitým bodom bolo rozhodnutie Konferencie vo veci členov porušujúcich Stanovy SLA. V tom sa udiala ostrá výmena názorov.

"Členom skupinky alpských disciplín vedenej Jurajom Sinayom a Petrom Bendíkom bolo jednoznačne vysvetlené, že asociácia skončila so zmierlivými pokusmi a výzvami na adresu tejto skupinky.

Boli vyzvaní, aby prestali vnášať do asociácie nepokoj a umelé problémy. Významne sa podieľajú na dlhodobom poškodzovaní dobrého mena SLA zverejňovaním domnelých podnetov bez toho, aby využili kontrolné orgány hnutia.

Takéto konanie nebude ďalej akceptované a bude sa ním zaoberať disciplinárna komisia SLA," znie stanovisko SLA z tlačovej správy.

"Sme svedkami éry v lyžovaní, ktorá nemá obdobu. Sme pod tlakom pandémie a stále nie je jasné, akým spôsobom môžeme plánovať a organizovať tradičné lyžiarske podujatia.

Situácia sa každým dňom mení a žiaľ, odpovede na otázky k tejto téme sme nedostali od prítomného štátneho tajomníka MŠVVaŠ Ivana Husára, ktorý bol čestným hosťom našej konferencie,“ uviedol Ivan Ivanič, prezident SLA.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

Najvyšší predstaviteľ asociácie k priebehu konferencie dodal:

"Súčasná situácia si vyžaduje jednotu lyžovania a snoubordingu. Boje a nezmyselné rozbroje nikto nepotrebuje.

Dnes je jednota esenciou prežitia viac, ako kedykoľvek predtým. Asociácia potvrdila svoju súdržnosť.

Expanzívna a agresívna politika permanentného prekračovania pravidiel a regulí, urážania, provokácií a deštrukcie smerom do vnútra nášho hnutia aj smerom von bola odmietnutá."

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská lyžiarska asociácia #Ivan Ivanič #Marino Mesich