Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlá správa pre Shiffrinovú. S Vlhovou ju čaká viacero zmien

Novembrové a decembrové podujatia Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Severnej Amerike sa v tomto roku neuskutočnia. Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) ich zrušila pre pandémiu koronavírusu.

20.08.2020 17:14
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová oslavuje triumf v Záhrebe, v pozadí je Mikaela Shiffrinová.
debata (3)

Zo sezónneho kalendára tak vypadli tradičné súťaže žien v Killingtone (28.-29. novembra) i Lake Louise (1.-6. decembra) a mužov v Lake Louise (25.-29. novembra) a Vaile/Beaver Creeku (1.-6. decembra). Na budúci mesiac by mal byť známy upravený kalendár Svetového pohára.

Zámorské dejiská by mohlo nahradiť viac podujatí vo Val d'Isere, St. Moritzi, či Courcheveli, informovala agentúra APA. FIS chce v novej sezóne dodržať počet plánovaných pretekov, na druhej strane sa snaží o čo najvyššiu „ochranu zdravia všetkých účastníkov“.

Príprava alpských lyžiarok Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová s gitarou.

„Súčasné cestovné obmedzenia a s tým súvisiace karanténne nariadenia a logistické problémy nás viedli k tomuto rozhodnutiu,“ vysvetlil riaditeľ súťaží mužov Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Markus Waldner.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní odštartuje 17. a 18. októbra v rakúskom Söldene bez prítomnosti divákov. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová bude v novej sezóne obhajovať malé glóbusy za prvenstvo v hodnoteniach slalomu a paralelných disciplín Svetového pohára.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní