Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ministerstvo sa pozrie na prsty lyžiarom

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR prešetrí podnety týkajúce sa možných porušení zákona v Slovenskej lyžiarskej asociácii (SLA).

23.07.2020 12:54
Petra Vlhová Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Uviedol to štátny tajomník pre šport Ivan Husár a hlavná kontrolórka športu Alica Fisterová. Informáciu priniesol na svojom webe rezort školstva.

Pod vedením štátneho tajomníka pre šport sa v stredu uskutočnilo pracovné stretnutie zástupcov sekcie športu ministerstva školstva, predkladateľov podnetov a hlavnej kontrolórky športu. Tá pôsobí nezávisle od sekcie športu ako orgán kontroly. Pozvaní boli aj zástupcovia Slovenskej lyžiarskej asociácie, ktorí sa však nedostavili a zástupca Slovenského olympijského a športového výboru svoju neúčasť ospravedlnil.

„Cieľom stretnutia bolo objasniť a vyriešiť viaceré podania, ktoré naznačujú porušenie zákona v Slovenskej lyžiarskej asociácii. Vzhľadom na to, že sa ich zástupcovia nedostavili, ambícia ministerstva nájsť zmiernenie riešenia sa nenaplnila,“ uviedol po stretnutí Husár.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

Štátny tajomník pre šport na stretnutí objasnil dotknutým osobám zákonný postup ministerstva. Fisterová informovala, že zaradila do plánu kontrolnej činnosti na september prešetrenie skutočností opisovaných v podnetoch proti Slovenskej lyžiarskej asociácii. „Na základe kontrolných zistení bude ministerstvo školstva postupovať v intenciách platnej právnej úpravy,“ vysvetlil štátny tajomník.

Ministerstvo školstva v tejto súvislosti reaguje aj na informáciu, zverejnenú na webovom sídle Slovenskej lyžiarskej asociácie zo dňa 16. júla o tom, že ministerstvo ukončilo v Slovenskej lyžiarskej asociácii kontrolu.

„Táto informácia nie je pravdivá, nakoľko ministerstvo nevykonávalo v uvedenom subjekte kontrolu na mieste. Išlo o kontrolu vykonávanú hlavnou kontrolórkou športu k inému podnetu. Táto kontrola v zmysle zákona o športe nebola do dnešného dňa ukončená,“ uzavrel Husár.

debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo školstva #Slovenská lyžiarska asociácia