Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepšie výsledky za posledné štyri roky. Vlhová hlási skvelú formu

Petra Vlhová sa z talianskeho strediska Passo dello Stelvio vrátila na Slovensko. Lyžiarska hviezda strávila na prvom prípravnom bloku na snehu, zameranom na rozbeh do novej sezóny, 15 dní. Stihla všetko, čo mala v pláne.

01.07.2020 09:41
Petra Vlhová. Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

„Trénovali sme veľa cvičení, najmä sme si trochu obnovovali techniku, skúšali sme si aj niečo nové, takže to bolo dosť náročné,“ uviedla pre Góly – body – sekundy RTVS.

„V tejto sezóne sme sa rozhodli, že nebudeme až toľko testovať materiál, snažíme sa sústreďovať skôr na techniku ako lyže a lyžiarky. Budeme niečo skúšať aj v tejto oblasti, ale menej ako v minulých rokoch,“ vysvetlila úradujúca majsterka sveta v obrovskom slalome.

Taliani? Čakala som, kedy to príde

Na svojich uzavretých zjazdovkách trénoval aj taliansky tím, v ktorom sa objavili tri prípady koronavírusu (u jednej lyžiarky a dvoch trénerov).

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Môj Liptov...❤️ #cycling #mtb #specialized #liptov #sportbysk @specializedcz @sportbysk

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Vlhova (@petravlhova13),

Podľa Gazzetty dello Sport sa na tréningu zúčastnili aj aktuálna víťazka Svetového pohára Federica Brignoneová či olympijská šampiónka v zjazde Sofia Goggiová.

"Úprimne, čakala som, kedy to príde. Videla som, koľko tam bolo ľudí z ich strany. Delilo nás asi sto metrov, vôbec som s nimi nebola v kontakte.

Dávam si pozor, stále nosím masku, rukavice, stále si všetko čistím. Snažím sa aspoň z tejto stránky, doplnila Vlhová.

Príprava aj na korčuliach

Do domácej letnej prípravy si opäť zaradila pestré prvky. K posilňovni, behu, motorke, kajaku či tenisu pridala aj kolieskové korčule.

Pomôžu jej k výbušnosti na lyžiarskych štartoch. Postavila sa na ne aj v utorok na letisku v Jakubovanoch na Liptove.

Príprava alpských lyžiarok Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová s gitarou.

"Často nekorčuľujem, ale mám k tomu dobrý vzťah. Zahrnuli sme to do tréningu, keď som doma.

Trénujem techniku na štarty, úvodných 5 – 10 sekúnd po odpichu, pri korčuľovaní vykonávam ten istý pohyb. Vieme tým nahradiť lyže," pochvaľuje si.

Koronavírus na jej kondičnú prípravu nemal negatívny vplyv.

"Skôr pozitívny. Keď som prišla na Paso, môj taliansky kondičný tréner Marco Porta ma testoval a vyšli mi najlepšie výsledky za posledné štyri roky, čo sa týka môjho tela.

Aj keď som nebola na dovolenke, oddýchla som si, načerpala nové sily. Možno mám výhodu v tom, že som sama a môžem ísť všade, kde sa dá," dodala pred novou sezónou.

Tá by mala odštartovať v rakúskom Söldene obrovským slalomom v závere októbra – ak to dovolí situácia v súvislosti s koronavírusom.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová